Juoksukengät

Juoksukengät joka juoksutyyliin

Budget Sportin laajasta valikoimasta löydät sopivat juoksukengät juuri sinun tarpeisiisi. 

Juoksu on mahtava urheilulaji. Sitä voi harrastaa milloin vain ja missä vain. Tarvitset vain hyvät juoksukengät ja olet valmis; ovesta ulos ja raikkaasta ulkoilmasta nauttimaan. Juoksukengät kannattaa valita huolella. Juostessa jalkapohjiin kohdistuvat kovat iskut ja koko kropan paino, joten ei ole yhdentekevää millaisen juoksukengät jalassa juokset. Oikeanlaisella juoksulenkkareilla vältät juoksu- ja rasitusvammat ja nautit liikunnan iloa. Sopivan juoksukengän valitsemiseen saat apua Budget Sportin myyjiltä. 

Parhaat juoksukengät joka alustalle

Juoksukengän valinta alkaa siitä, millaisella alustalla aiot juosta. Jos juokset asfaltilla tai kovaksi painautuneilla poluilla, kannattaa huolehtia, että juoksukengässä on riittävästi vaimennusta. Jos juokset metsäpoluilla ja luonnossa, juoksukengäksi kannattaa valita sellainen jalkine, jonka kärkeä on vahvistettu niin että kaikki iskut eivät satuta varpaita. Maastossa märillä kallioilla ja liukkaiden juurakoiden päältä juostessa on tärkeää, että pohjan ja alustan väliin muodostuu riittävästi pitoa, eikä jalkine luista. Pohjassa on myös oltava myös riittävästi vahvuutta ja oikeanlaiset pohjamateriaalit, jotta terävät kivet eivät tunnut jalkapohjaan. Juoksukenkien vaimennuksen suhteen on olemassa eri koulukuntia. Osa juoksijoista haluaa mahdollisimman hyvän iskunvaimennuksen ja tuen jalalle. Osa taas haluaa kevyemmän vaimennuksen, jotta tuntuma alustaan säilyy mahdollisimman hyvänä ja että jalkapohjan pienetkin lihaksetkin joutuvat töihin. 

Ylipronaatio vaatii hyvät juoksukengät 


Juoksukenkiä valitessa puhutaan myös pronaatiosta ja se onkin yksi tärkeistä oikeanlaisen jalkineen valintaan vaikuttavista tekijöistä, koska jokaisen jalat ovat hieman erilaiset. Pronaatiossa on kyse siitä, miten jalkateräsi kiertyy askellettaessa. Jos jalkaterä kääntyy voimakkaasti sisäänpäin eli paino on jalan sisäsyrjällä, kyse on ylipronaatiosta. Jos paino on enemmän jalan ulkosyrjällä, askel ns. supinoiva eli kyse on alipronaatiosta. Neutraali pronaatio on kyseessä silloin kun paino jakaantuu tasaisesti. Erityisesti ääritapauksissa pronaatio on tärkeä huomioida, jotta väärin valittu jalkine ei ohjaa jalkaa väärään asentoon ja juoksuasentoa virheelliseksi. Ajan saatossa tämä voi aiheuttaa rasitusvammoja ja muita ongelmia. Miten sitten valita paras juoksukenkä omiin tarpeisiin? Tärkeintä on, että juoksukenkä istuu hyvin ja tuntuu mukavalta. Kengän kantaosan tulee olla napakka ja istua hyvin niin että kantapää hölsky juostessa. Varpaille on oltava riittävästi tilaa. Vaikka juoksukengän tulee istua napakasti, jalkineessa tulee olla riittävästi tilaa pituussuunnassa. Jos varpaat osuvat jatkuvasti kengän kärkeen, iho hiertyy ja siihen voi muodostua rakko. Pitkään juostessa jalka voi myös hieman turvota, jolloin liian pieni juoksukenkä tuntuu epämukavalta. Budget Sportin valikoimista löydät hakua tarkentamalla ylipronaatio ja neutraaleja juoksukenkiä

Miesten, naisten ja lasten juoksukengät laajasta valikoimasta


Hyvät juoksukengät valmistetaan hengittävästä materiaalista, joka mukautuu käytössä jalan muotoihin. Sisällä jalkineessa on usein sisäpohjallinen, jonka voi irrottaa jalkinetta kuivattaessa tai pestessä. Juoksukengän pohja on yleensä monikerroksista kumiseosta. Aja uudet juoksulenkkarit sisään pikkuhiljaa. Materiaalit mukautuvat käytössä ja muovautuvat sinun jalkasi mukaan. Värikkäät ja sporttisesti muotoillut juoksukengät näyttävät kivalta ja suorastaan inspiroivat juoksemaan.  Juoksukengät soveltuvat yhtä lailla myös vapaa-ajan jalkineiksi ja usein aktiivinen sporttinen elämäntapa tarvitseekin useammat juoksukengät – eri ominaisuudet palvelevat eri tilanteissa ja olosuhteissa. Budget Sportin valikoimasta löydät kansainvälisten suosikkimerkkien juoksulenkkarit raikkaissa kauden trendiväreissä: Asicsin, New Balancen, Niken ja Adidaksen juoksukengät ja aina viimeisen teknologian mukaiset mallit sekä ale löydöt liikuttavan edulliseen hintaan.

Tervetuloa tutustumaan Budget Sport -verkkokaupan naisten juoksukenkiin, miesten juoksukenkiin  ja lasten juoksukenkiin!

Tällä hetkellä juoksukengät -tuoteryhmässä on 325 tuotetta.

Suosituin tuotteemme tässä ryhmässä on New Balance Fresh Foam Arishi v4 M - miesten juoksukengät (musta), 89,95 €. Muita suosittuja malleja ovat adidas Duramo RC U - juoksukengät (musta), 44,95 €, New Balance Fresh Foam X 680v8 Wide W - naisten juoksukengät (musta), 99,95 € sekä Salomon Reelax Slide 6.0 - miesten urheilusandaalit (sininen), 49,95 €. Laajasta valikoimasta löytyy jotain jokaiseen makuun!