Miesten juoksukengät

Miesten juoksukengät

Budget Sportin monipuolisesta urheilujalkinevalikoimasta löydät parhaat lenkkarit ja miesten juoksukengät liikuttavan edulliseen hintaan. Löydät meiltä huippujalkineet uskomattoman halvalla, myös alennetuin hinnoin. Asioi helposti ja nopeasti verkkokaupassamme tai tutustu tarjontaan paikan päällä myymälässämme. Sovittamalla jalkineita varmistat täydellisen istuvuuden ja sinulle sopivan vaimennuksen. Asiantuntevat myyjämme neuvovat sinua tärkeiden urheilukenkien valinnassa. Löydät meiltä huippumerkkien laadukkaat juoksukengät, vedenpitävät lenkkarit sekä vapaa-ajan mukavimmat jalkineet.

Juoksu on loistava urheilulaji, jota lähes kuka vain terve henkilö voi harrastaa, missä vain ja milloin vain. Juoksu on tehokas tapa kohottaa kuntoa. Hien saa pintaan nopeasti jo lyhyelläkin lenkillä. Maisemat vaihtuvat nopeasti ja mieli virkistyy raikkaassa ulkoilmassa. Juoksu on hieno urheilulaji sellaisenaan, sekä hyvä liikuntamuoto muiden lajien tueksi. Juoksemiseen et tarvitse kummoisia välineitä. Mukavat, olosuhteisiin sopivat vaatteet ja hyvät juoksukengät riittävät. 

Juoksukenkiin kannattaa kuitenkin hieman panostaa, koska juostessa koko kehon paino on jalkojen varassa ja jalkoihin kohdistuva iskuvoima voi aiheuttaa nivel- ja lihasongelmia, mikäli jalkine ohjaa jalkaa väärään asentoon. On kuitenkin mielipide asia, minkä verran kukin haluaa jalkineeseen vaimennusta. Jos tiedät tai epäilet, että jalkasi ovat sen malliset, että ne edellyttävät erikoistukea tai jos askeltaessa paino on enemmän sisä- tai ulkosyrjällä, konsultoi kengän valinnassa ammattilaista. Kyseessä voi olla pronaatio- tai supinaatioaskellus, joka vaikuttaa juoksukengän valintaan. 

Näin valitset hyvät miesten juoksukengät

Juoksukenkää valitessa huomionarvoista on myös se, millaisella alustalla aikot juosta. Lähes kaikki lenkkarit soveltuvat tasaisella alustalla juoksemiseen. Jos haluat hyvin vaimennetun juoksukengän, valitse juoksukenkä, jossa on vahvempi pohja. Jos haluat maksimaalisen tuntuman alustaan ja harjoittaa jalan pieniäkin lihaksia valitse mahdollisimman ohutpohjainen lenkkari. Jalkineen ohut pohja ohjaa jalkaa ja askelta mahdollisimman luonnolliseen liikkeeseen. Jos juokset mieluiten maastossa ja epätasaisella alustalla, huomioi se jalkineita valitessa. Maastolenkkarin pohja on jäykempi ja kuvioitu niin että se tukee teräville kiville astuessa koko jalkapohjaa. Maastolenkkarin pohjamateriaali pitää kaltevalla alustalla ja esimerkiksi liukkaalla kalliolla tavallista lenkkaria paremmin. Maastossa juostessa lenkkarin kärjessä on myös hyvä olla vahvempaa materiaalia, jotta kivet ja terävät esteet eivät satuta varpaita. Jos haluat että jalkasi säilyvät kuivana kelistä huolimatta, valitse vedenpitävät goretex-lenkkarit. 

Tärkeintä juoksukengän valinnassa on oikea koko. Sopiva kenkä tuntuu mukavalta, eikä purista jalkaa mistään kohtaa. Nauhoituksen avulla jalkineen tulisi istua jalkaan niin että kantapää ei nouse kantakupista. Varpaiden ja kärjen väliin tulisi jäädä 1–1,5 senttiä tilaa. Jos jalkine on liian pieni, varpaat hakkautuvat lenkkarin kärkeen. Tämä ei ainoastaan tunnu epämukavalta, vaan myös altistaa lenkkarin kärjen enneaikaisen hajoamisen. 

Miesten lenkkarit vapaa-aikaan

Hyvä lenkkarit ovat ehdottomasti mukavimmat jalkineet myös vapaa-aikaan. Meiltä löydät suosittujen sporttibrändien lenkkarit rentoon arkiseen pukeutumiseen. Supersuosittujen kansainvälisten brändien, esimerkiksi Niken ja Adidaksen värikkäät lenkkarit ovat trenditietoisen valinta. Yksivärisiä valkoisia ja mustia lenkkareita rakastavat kaikki, niin nuoret kuin aikuiset. Tervetuloa lenkkariostoksille ja tekemään alelöytöjä Budget Sporttiin!

Tällä hetkellä miesten juoksukengät -tuoteryhmässä on 126 tuotetta.

Suosituin tuotteemme tässä ryhmässä on New Balance Fresh Foam Arishi v4 M - miesten juoksukengät (musta), 89,95 €. Muita suosittuja malleja ovat adidas Duramo RC U - juoksukengät (musta), 44,95 €, Nike M Revolution 7 - miesten juoksukengät (musta), 50,00 € sekä adidas Supernova 2 M - juoksukengät (musta), 60,00 €. Laajasta valikoimasta löytyy jotain jokaiseen makuun!