Merinovilla

Merinovilla

Merinovilla on luonnollinen supermateriaali, joka soveltuu ominaisuuksiltaan täydellisesti erityisesti ulkoiluun ja retkeilyyn, melkein mihin tahansa urheiluun kuin aktiiviseen arkeenkin – oikeastaan mihin vain mukavuudenhaluiseen olemiseen. Merinolampaan villasta valmistetut vaatteet ja asusteet ovat elementissään niin lämmön tuojina kuin oloasi tarpeen mukaan viilentäenkin. Merinovillakankaan tai neuloksen kosteudensiirtokyky on vertaansa vailla ja se on luonnostaan antibakteerista tehden siitä täydellisen materiaalin urheilukäyttöön.

Jos haluat vain hemmotella itseäsi tai läheistäsi, etsit hyvää aluskerrastoa urheiluharrastustasi varten, tai olet kyllästynyt ikäviin lämmönvaihteluihin päivittäisissä menoissasi – merinovillaiset vaatteet ja asusteet ovat juuri sinulle! Budget Sportista löydät laadukkaat merinovillapaidat, merinovilla alusasut, kerrastot ja merinovillasukat edulliseen hintaan miehille ja naisille aktiiviseen elämään, arkeen ja vapaa-aikaan.

Merinovillan ominaisuudet

Varta vasten villaansa varten jalostettujen merinolampaiden villa on kevyttä, lämmintä ja tehokkaasti kosteutta siirtävää, tehden siitä erinomaisen materiaalin ulkoiluun ja ulkoliikuntaan suunniteltujen vaatteiden valmistukseen. Merinovillakangas pitää käyttäjän lämpimänä kylmälläkin säällä, estää hikoilua, ja pysyy raikkaana pitkään. Merinovillan kuidut ovat tavalliseen lampaan villaan verrattuna pitkiä ja ohuita ja merinovilla kihartuu voimakkaasti luoden materiaaliin eräänlaisia lämpöä sitovia, ilmavia ”taskuja”.

Monipuolinen merinovilla on paitsi ominaisuuksiltaan huipputehokas, se myös hyväilee ihoa pehmeydellään tehden siitä ylellisen tuntuisen käyttötuotteen. Kuten tavallinen villa joidenkin kohdalla tekee, merinovilla ei pistele, kutita tai ärsytä ihoa ja sopii sen vuoksi jokaiselle mukavuudenhaluiselle ja arkaihoiselle. Merinovillalle ominainen uskomaton pehmeys tekee siitä erityisen miellyttävän ja arvostetun materiaalin etenkin suoraan ihoa vasten puettavien vaatteiden, kuten sukkien, alusvaatteiden ja kerrastojen valmistuksessa, mutta ominaisuuksiltaan se sopii yhtä hyvin myös ylellisten pehmeiden neuleiden ja villapaitojen valmistukseen.

Jos nautit retkeilystä, kävelylenkeistä maastossa tai viihdyt talvisin rinteessä, ei merinovillan voittanutta olekaan! Merinovilla ei ime itseensä kosteutta tai hikeä vaan sitoo sitä huipputehokkaasti, pysyen kuivan ja lämpimän tuntuisena myös kosteana. Liikkuessasi kehosi erittämä kosteus haihtuu merinovillasta nopeasti ja se pitää olosi kuivana ja raikkaana pidempään. Merinovilla on siis täydellinen materiaalivalinta aluskerrastoosi ja sukkiisi, niin hikisessä menossa kuin pakkasellakin. Erinomaisen hengityskykynsä ansiosta se soveltuu hyvin lämpötilojen ja ruumiinlämmön vaihteluihin.

Merinovillan pesu

Merinovilla on luonnostaan antibakteerinen ja huono kasvualusta kaikenlaisille bakteereille. Se ei myöskään vaadi tiheää pesua aktiivisenkaan liikkumisen jälkeen. Muutenkin merinoon huonosti tarttuva haju haihtuu nopeasti pelkällä tuuletuksella. Kun pesun aika vihdoin koittaa, suositeltu lämpötila on 40 astetta eikä huuhteluainetta tule käyttää.

Tutustu Budget Sportin valikoimaan erilaisia laadukkaita merinovillatuotteita ja valitse niistä omasi jo tänään, itsellesi tai lahjaksi. Meiltä löydät monenlaiset merinovillasukat, merinoalusasut ja merinovillapaidat miehille, naisille ja lapsille.