Hiihtomonot

Hiihtomonot - Tilaa edullisesti Budget Sportilta

Budget Sportin laadukkaasta valikoimasta löydät sopivat hiihtomonot niin aikuisille kuin lapsillekin nopealla toimituksella ja edulliseen hintaan. Hiihtomonot ovat suksien ja sauvojen ohella oleellinen osa hiihtovarustusta – otathan aina monojen valinnassa huomioon sen, että ne ovat yhteensopivat suksiesi kanssa.

Näin valitset oikeat hiihtomonot

Kuten suksetkin, myös monot valitaan hiihtotyylin mukaan. Lisäksi hiihtomonojen valintaan vaikuttaa oma taso sekä jalan lesti. Perinteisen tyylin hiihtäjän hiihtomonoissa on joustavampi pohja, sillä päkiällä työnnetään vauhtia hiihtäessä. Luisteluhiihtomonot taas ovat usein jämäkämpiä, ja niiden varsi on korkeampi. Näin mono tukee hyvin nilkkaa hiihtäessä. Hiihtomonojen tulisi sopia jalkaan, mutta ei kuitenkaan puristaa – hiihtomonoihin ei siis kuuluisi jättää kasvuvaraa. Eri monovalmistajat käyttävät eri sidemalleja, joten valitse monot niin, että siteet sopivat yhteen suksiesi kanssa. Suksisiteiden standardeihin voit tutustua tarkemmin täällä.

SNS-monot

SNS (Salomon Nordic System) on yksi monojen kiinnitysjärjestelmistä, jota käytetään hiihtomonoissa. SNS-monot ovat yleensä perinteisiä hiihtomonoja kevyempiä ja ne ovat suunniteltu erityisesti maastohiihtoon. 

SNS-monon pohjassa kulkee yksi leveä ura kärjestä kantaan. SNS-standardia käyttävät muun muassa seuraavat monovalmistajat: Salomon, Oneway ja Atomic.

SNS-monoja on myös kahta eri mallia: SNS Profil ja SNS Pilot. SNS Profil -monot ovat perinteisempiä ja ne sopivat paremmin aloittelijoille ja perinteiseen hiihtotyyliin. SNS Pilot -monot puolestaan ovat kevyempiä ja ne sopivat paremmin maastohiihtoon ja tekniikkapainotteiseen hiihtotyyliin.

NNN-monot

NNN (New Nordic Norm) on monojen kiinnitysjärjestelmä, jota käytetään hiihtomonoissa. NNN-monot ovat perinteisiä hiihtomonoja jäykempiä ja ne sopivat erityisesti maastohiihtoon. 

NNN-monojen pohjassa kulkee kaksi kapeaa uraa, jotka menevät kärjestä kantaan asti. NNN-monoissa on myös vain yksi kiinitysrauta toisin kuin SNS-monoissa.

NNN-monoja on myös kahta eri mallia: NNN BC (Back Country) ja NNN Tour. NNN BC -monot ovat tarkoitettuja maastohiihtoon ja niissä on jäykempi runko ja pohja, jotta ne soveltuisivat paremmin hankaliin ja epätasaisiin olosuhteisiin. NNN Tour -monot puolestaan ovat kevyempiä ja ne sopivat paremmin maastohiihtoon ja tekniikkapainotteiseen hiihtotyyliin.

Monot hiihtoon Budget Sportista

Budget Sportista löydät niin luistelumonoja kuin perinteisiä monoja tunnetuilta merkeiltä, kuten Fischer, Salomon ja Rossignol. Tutustu laajaan valikoimaamme miesten, naisten ja lasten maastohiihtomonoja ja löydä täydelliset monot itsellesi ja vaikka koko perheelle edulliseen hintaan. Tutustu myös esimerkiksi suksiin, hiihtovaatteisiin ja hiihtovarusteisiin.

Tällä hetkellä hiihtomonot -tuoteryhmässä on 30 tuotetta.

Suosituin tuotteemme tässä ryhmässä on Rossignol X-Tour Ultra - perinteisen hiihtomonot (väritön), 100,00 €. Muita suosittuja malleja ovat Salomon Rs 8x Prolink - luisteluhiihtomonot (musta), 190,00 €, Yoko YXS - luisteluhiihtomonot (väritön), 100,00 € sekä McKINLEY Jr Ultra - perinteisen hiihtomonot (musta), 69,95 €. Laajasta valikoimasta löytyy jotain jokaiseen makuun!