Frisbeegolf

Frisbeegolf sopii kaikille

Frisbeegolf on supersuosittu ja hauska laji, joka sopii kaiken ikäisille ja tasoisille pelaajille. Peliä pelataan frisbeegolfkentällä, joka muodostuu yhdeksästä tai 18 väylästä. Frisbeegolfia pelataan heittämällä frisbeekiekkoa peliväylällä kohti kiinteää maalikoria. Uusi heitto suoritetaan aina siitä paikasta, mihin edellinen heitto pysähtyy. Kiekkoa heitetään niin monta kertaa, kunnes se on maalikorissa. Pyrkimyksenä on käyttää mahdollisimman vähän heittoja. Perusidea on siis sama kuin golfissa: mitä vähemmillä heitoilla kiekon saa aloituspaikalta maalikoriin, sen parempi tulos. 

Vaikka frisbeegolf on yksilölaji, sitä pelataan yleensä 3–5 hengen ryhmissä. Jokainen heittää kiekkoa vuorotellen. Frisbeegolf on seurallinen ja hauska peli ja se on oivallinen tapaa viettää aikaa yhdessä ystävien kanssa. Pelin lomassa tulee käveltyä pitkiäkin matkoja ja samalla voi nauttia ulkoilmasta ja luonnosta. Laji sopii myös perheille ja keskenään eri ikäisille ja tasoisille harrastajille.

Eri kiekot eri radoille


Suomeen on viime vuosina tullut valtavasti uusia frisbeegolfkenttiä ja -ratoja. Radat ryhmitellään niiden vaikeusasteen ja varustelun mukaan. Kentät sijaitsevat yleensä puistoissa, aukeilla alueilla ja pinnanmuodoiltaan vaihtelevassa maastossa, joka tarjoaa luonnollisia esteitä väylille. Puut, pensaat, kivet, kalliot ja vesiesteet ovat olennainen osa peliä ja tuovat väylille haastavuutta.  Frisbeegolfkentillä pelaaminen on yleensä ilmaista ja pelaamaan mennään tulojärjestyksessä. Muiden pelaajien huomioiminen on tärkeää. Lajia voi pelata soveltaen myös luonnossa ja tehdä radan hyödyntäen luonnon esteitä ja merkkejä maalikoreina.Frisbeegolfväylien pituudet vaihtelevat viidestäkymmenestä metristä kolmeensataan metriin. Eripituisiin heittoihin on olemassa omat frisbeekiekkonsa. Pitkä aloitusheitto heitetään yleensä teräväreunaisella draiverilla, joka voi lentää jopa yli 150 metriä. Kun ollaan alle 100 metrin päässä maalikorista, käytetään lähestymisfrisbeetä, joka on pyöreäreunaisempi. Maalikoriin on helpointa osua käyttämällä putteria.

Frisbeegolfkiekot aloittelijoille ja ammattilaisille


Frisbeegolfkiekkoja on satoja erilaisia ja kokeneet pelaajat vaihtelevat frisbeekiekkoja peliväylien mukaan. Oikealle ja vasemmalle kaartuviin väyliin on olemassa omat frisbeekiekkonsa, kämmen- ja rystyheittoihin omansa. Frisbeekiekkojen kuljettamiseen on olemassa reppuja ja laukkuja, joissa kiekot pysyvät hyvässä järjestyksessä. Alkuun pääse kuitenkin hyvin muutamallakin kiekolla. Jos haluat hankkia vain yhden yleiskiekon, kannattaa hankkia monikäyttöinen midrange- tai multipurpose-frisbeekiekko. Seuraavaksi voi hankkia vakaan, pitkälle lentävän driverin aloitusheittoja varten sekä putterin maalikoriin osumista varten. Frisbeegolfin avausheitossa ideana on heittää frisbeekiekkoa mahdollisimman kauas mutta myös tarkasti haluttuun suuntaan. Heittoon saadaan voimaa jaloista ja lantiosta asti ja frisbeekiekkoa kuljettavan käden tehtävänä on lingota kiekko tarkasti radalle haluttuun suuntaan. Kun heittotekniikka on hallussa, heittoon voi ottaa mukaan muutaman askeleen vauhdin.

Lähestymisheitto on tärkeä, koska sillä valmistellaan onnistunut puttaus maalikoriin. Frisbeekiekolla on tapa jatkaa kierimistä osuttuaan maaliin, joten lähestymisheitto kanttaa suunnitella tarkkaan, ettei frisbeekiekko kieri kauas korista. Lähestymisheitossa käytetään raskaampia frisbeekiekkoja eli ns. hitaita frisbeekiekkoja. Puttaamiseksi kutsutaan väylän viimeistä maalikoriin heittoa. Puttaamisessa tyyli on vapaa, tärkeintä on saada frisbeekiekko koriin. Frisbeegolf on hyvä tapa liikkua, pelata ja viettää aikaa yhdessä ystävien kanssa. Ennen kentälle lähtöä kannattaa tutustua lajin sääntöihin ja kentillä noudatettavaan muut pelaajan huomioivaan etikettiin, jotta oma ja muiden peli sujuu ongelmitta ja turvallisesti.

Frisbeegolfkiekot ja -tarvikkeet Budget Sportista

Tällä hetkellä frisbeegolf -tuotteet -tuoteryhmässä on 255 tuotetta.

Suosituin tuotteemme tässä ryhmässä on Pure Pure Handgrip Trainer Light - Käsipuristin - sormivahvistin (väritön), 14,90 €. Muita suosittuja malleja ovat Viking Discs Ground Sack kiekkolaukku - varustekassi (musta), 15,95 €, Pure Pure Handgrip Trainer Medium - Käsipuristin - sormivahvistin (väritön), 14,90 € sekä Pure Pure Handgrip Trainer Heavy - Käsipuristin - sormivahvistin (väritön), 14,90 €. Laajasta valikoimasta löytyy jotain jokaiseen makuun!