Padel

Padel tarjoaa tehokasta liikuntaa ja mieluisaa ajanvietettä

Padel on mailapeli, joka on ollut pitkään Suomessa lähes tuntematon laji. Viime vuosina Meksikosta lähtöisin olevan padelin suosio on kuitenkin kasvanut huomattavissa määrin, ja yhä useammat suomalaiset tarttuvat vapaa-ajallaan innokkaasti padelmailaan. Tenniksen ja squashin piirteitä yhdistävä padel on säännöiltään helposti omaksuttavissa, joten lajin parissa viihtyvät niin aloittelijat kuin lajiin vihkiytyneet konkaritkin. Mieluisan ajanvietteen lisäksi padel tarjoaa harrastajalleen tehokasta liikuntaa.

Padel on tyypiltään sosiaalinen mailapeli, jota pelataan nelinpelinä. Tästä johtuen padel sopii erinomaisesti niin ystäväporukan vapaa-ajanvietteeksi kuin vaikkapa työporukan yhteiseen virkistäytymiseen. Padelkenttiä löytyy etenkin suurimmista kaupungeistamme niin sisähalleista kuin ulkokenttien muodossa.

Suuntaa padelkentille asianmukaisilla varusteilla

Kuten muissakin liikuntalajeissa, myös padelissa toimivat ja laadukkaat varusteet ovat kaiken a ja o. Padelin pariin suunnatessasi huolehdi siis siitä, että lajin vaatimat perusvarusteesi ovat kunnossa. Padelmaila on lajia varten erityisesti suunniteltu maila, joka poikkeaa tennismailasta materiaalinsa puolesta. Padelmailan rakenne on suunniteltu sopimaan padel-lyönteihin, joiden ei tarvitse olla yhtä kovia kuin tenniksessä. Mailoja valmistetaan eri malleina ja monina erilaisina väriyhdistelminä, joiden joukosta löytyy helposti jokaiseen mieltymykseen sopiva vaihtoehto.

Tärkeimpiin padel-varusteisiin lukeutuvat luonnollisesti myös padelpallot. Padelpalloissa on ainutlaatuinen ydinrakenne ja yleensä synteettisestä kangasmateriaalista valmistettu pinta. Vaikka padelpallot muistuttavatkin ilmeeltään erehdyttävästi tennispalloja, ne kuitenkin eroavat niistä sekä rakenteeltaan että tennispalloja pienemmällä koollaan. Lajikohtaisten pallojen hankinta on tärkeää jokaisessa lajissa, joten myös padelkentille kannattaa valita juuri padeliin kehitetyt pallot, jotta ne käyttäytyvät lajivaatimusten mukaisesti.

Padelkengät on nekin suunniteltu tarkoin lajin vaatimukset huomioon ottaen. Padelkenkien tärkeimpiä ominaisuuksia ovat niiden tarjoama vakaus sekä sopivuus padelkenttien pinnoille. Koska padelin peluussa tapahtuva liike on edestakaista verkon ja seinämän välillä toisin kuin tenniksessä, jossa liikutaan sivulta toiselle, padelkengät ovat tenniskenkiä kevyemmät ja ja vähemmän vahvistetut. Padelkenkiä valitessa on hyvä ottaa huomioon kenkien riittävän tiivis istuvuus ilman, että ne olisivat kuitenkaan liian tiukat ja epämukavat. Jalan ei tulisi liukua kengän sisällä pelin tuoksinassa, joten sopiva istuvuus on padelkengissä erityisen tärkeää.

Budget Sportissa varustaudut laadukkaasti padelin pariin

Meiltä Budget Sportista löydät laadukkaat padelvarusteet, joita hankkimalla voit suunnata padelkentille luottavaisin mielin. Edellä mainittujen keskeisimpien padelvarusteiden lisäksi löydät meiltä upeassa valikoimassa myös lajikohtaisesti suunnitellut padelvaatteet ja padellaukut. Tutustu tarkemmin padelvarusteiden valikoimaamme, joka koostuu muun muassa suosikkimerkeistä Wilson, Adidas ja Asics ja muista suosituista brändeistä.

Tällä hetkellä padel -tuotteet -tuoteryhmässä on 28 tuotetta.

Suosituin tuotteemme tässä ryhmässä on Asics GEL-Game 9 Padel - Miesten Padelkengät (valkoinen), 59,95 €. Muita suosittuja malleja ovat Asics Gel-Challenger 13 Padel - naisten padelkengät (pinkki), 79,95 €, Asics GEL-Dedicate 8 Padel - miesten padelkengät (sininen), 69,95 € sekä OSAKA Deshi - padelmaila (musta), 35,97 €. Laajasta valikoimasta löytyy jotain jokaiseen makuun!