Juoksu

Naiset
Miehet
Lapset
Tuoteryhmä
Koko
Väri
Brändi
Rajaa
Tarkenna hakua
Suosituimmat ensin Järjestä
466 tuotetta
Suosituimmat ensin Järjestä

Juoksu

Juoksu on liikuntalajien vaivattomimmasta päästä: lenkin voi aloittaa vaikka suoraan kotiovelta. Suurta varustautumistakaan ei vaadita – ja sen mitä tarvitset, saat kaiken kätevästi yhdestä paikasta. Budget Sportista löydät niin juoksuvaatteet, juoksukengät kuin juoksulenkillä näppärät pienet lisävarusteet liikuttavan halpaan hintaan. Myös juoksukellot kuuluvat monipuoliseen valikoimaamme. Tutustu edulliseen tarjontaamme verkkokaupassa tai tule ostoksille Budget Sportin myymälään. Lenkkeilyn hyödyt tuntuvat sekä kehossa että henkisellä puolella. Juoksu on loistava tapa nauttia raittiista ilmasta, ja samalla se lievittää stressiä, kartuttaa jaksamista, eikä taatusti ole haitallista myöskään yöunen laadun kannalta. Olo lenkin jälkeen on seesteinen ja miellyttävän raukea. Mieli kevenee – samoin kroppa. Juoksu laihdutuskeinona on oivallinen ja tekee tehokkaasti selvää kaloreista: rauhallisempi hölkkäkin voi kuluttaa tunnissa jo noin 700 kcal. Terveellisen ruokavalion ohella säännöllisen lenkkeilyn ottaminen ohjelmaan useamman kerran viikossa tuottaa taatusti tulosta. Juoksulenkille ei välttämättä pääse lähtemään pelkästään hyvässä säässä, mutta hyvissä varusteissa sen sijaan lenkkeily onnistuu aina. Budget Sportin asiakkaana hankit kaikki tarpeet juoksuharrastukseesi myös netistä. Saat maastoon ja asfaltille sopivat juoksukengät, myös nastalliset, ja monipuolinen teknisten juoksuvaatteiden valikoimamme takaa, että juoksu sujuu miellyttävästi joka kelissä ja ympäri vuoden.

Jos juoksu on uusi harrastus, kannattaa aluksi kerätä peruskuntoa rauhallisella lenkkeilyllä, ja kunnon kohotessa tehoja voi lisätä vähitellen. Pikatreenaaminen eli HIIT juoksulenkkiin lisättynä on mielekkäämpää vasta, kun matalatehoisella liikunnalla kasvatettua peruskuntoa on riittävästi. Tämä intervallitreeni on kokeilemisen arvoinen, sillä lenkkeilyn hyödyt saavat sen ansiosta uusia ulottuvuuksia. Tutkimusten mukaan HIIT-juoksutreeni sekä nopeuttaa kunnon kohoamista että tehostaa aineenvaihduntaa pitkäkestoisesti. HIIT eli high-intensity interval training tarkoittaa nopeiden ja kovatehoisten intervalliosuuksien tekemistä juoksulenkin aikana. Pikatreenissä intervalli on juoksua täysillä riuhtaisten kerrallaan aina noin puolen minuutin ajan. Kaikkineen juoksulenkki kestää vain parikymmentä minuuttia: aluksi kymmenisen minuuttia lämmittelyä hölkkäämällä, sitten puolen minuutin spurttien ja 1,5 minuutin palautumisvaiheiden vuorottelua 4–10 kertaa, ja lopuksi viiden minuutin jäähdyttely taas hölkäten. Intervalli-juoksutreeni on suositeltavaa tehdä kerran tai kaksi viikossa; muilla lenkeillä kannattaa pitää tempo rauhallisempana, jota keho ei ylirasitu.

 

Tutustu juoksuvarusteiden valikoimaamme, joka kattaa niin miesten, naisten kuin lasten mallistot. Huippumerkkejämme ovat esimerkiksi Adidas, Asics, Craft, Nike, Salomon, Suunto ja Polar. Lähde lenkille Budget Sportin kautta, pysyvästi edulliseen hintaan!