Vaelluskengät

Vaelluskengät ovat vaeltajan tärkein hankinta

Oletko lähdössä retkelle tai vaeltamaan? Etsitkö laadukkaita ja tukevia jalkineita luonnossa ja ulkona liikkumiseen? Vaelluskengät ovat pitkäikäinen investointi, joiden valintaan kannattaa perehtyä huolella. Sopivat ja laadukkaat vaelluskengät palvelevat käytössä pitkään ja tekevät ulkona liikkumisestasi turvallista ja miellyttävää. Budget Sportin laajasta valikoimasta löydät miesten ja naisten vaelluskengät sekä kevyille päivävaelluksille ja aktiiviseen ulkoiluun soveltuvat jalkineet liikuttavan edulliseen hintaan. Tutustu tarjontaan verkossa tai paikan päällä myymälässä. Meiltä löydät myös laadukkaat lasten vaelluskengät edulliseen hintaan. Tarkkailemalla tarjouksia voit tehdä löytöjä ja hankkia laatumerkkien vaelluskengät yllättävänkin halvalla. 

Vaellus on harrastus, joka palkitsee monin tavoin. Luonnon tarjoama puhdas ilma virkistää upeasti mieltä, ja arjen kiireistä on helppo päästää irti vaihtelevilla vaellusreiteillä, joilla on keskityttävä hetkeen ja jokaiseen vastaantulevaan kiveen ja juurakkoon. Lisäksi vaellusreitit tarjoavat nousuineen ja laskuineen tervetullutta liikuntaa keholle.

Kiireettömät nokipannukahvit taukopaikoilla ja luonnon helmassa nautitut ateriat kruunaavat vaellusretket. Vaellusretkien onnistumiseksi erityisen tärkeässä asemassa ovat oikeanlaiset varusteet, jotka auttavat selviytymään haastavammistakin reittiosuuksista. Vaelluskengät ovat ehdottomasti tärkein hankinta ennen vaellusreiteille suuntaamista, ja vaelluskenkäostoksilla huomiota kannattaa kiinnittää seuraaviin seikkoihin.

Vaelluskenkien valinnassa huomioitavia seikkoja

Vaelluskengät ovat jalkineet, jotka ovat suunniteltu erityisesti retkeilyyn ja vaellukseen ja toimimaan vaikeakulkuisessakin maastossa. Vaelluskengässä on yleensä tukeva, voimakkaasti kuvioitu pohja, jonka ansiosta jalkine pitää hyvin epätasaisessa maastossa. Jäykän pohjan tehtävänä on kannatella kulkijaa myös terävällä kivelle tai oksalle astuessa niin että pohja ei taitu pinnan muotojen mukaan vaan askellus on vakaata myös esim. kivikoissa. Vaelluskenkä on retkeilijän tärkein hankinta, koska hyvät kengät ovat olennainen osa miellyttävää ulkoilukokemusta. Pitkien taipaleiden taittaminen jalan onnistuu vain jos jalassa on vaellukseen suunnitellut tukevat kengät. Tukevat jalkineet ovat tärkeät myös siksi että vaeltajalla voi olla selässään painava rinkka, joka lisää horjahtamisen ja kaatumisen riskiä. Vaelluskenkiä on tarjolla erilaisilla lesteillä sekä monen erimittaisella varrella. Mikäli sinulla on leveä jalkapöytä, valitse leveälestinen vaelluskenkä. Varren mittaa arvioidessa huomioi, että parhaiten suojaavat korkeavartiset vaelluskengät. Tällaisia suosivat esimerkiksi metsästystä ja kalastusta harrastavat ulkoilijat. Korkea varsi tuo mukanaan kuitenkin painoa, joten jos haluat liikkua mahdollisimman kevyillä varusteilla, valitse matalavartinen jalkine. 

Vaelluskenkiä valmistetaan erilaisina malleina, joista löytyy niin kesäkauteen kuin ympärivuotiseen käyttöön soveltuvia vaihtoehtoja. Lisäksi vaelluskengät eroavat toisistaan niin varren pituuden kuin lestin leveyden suhteen. Myös istuvuuksissa on eroja, joten vaelluskenkää valitessa kannattaa huomioida se, että eri valmistajien kenkämallit tarjoavat erilaisia istuvuuksia. Kun jalassa on erinomaisesti istuvat ja jalkaa optimaalisesti tukevat vaelluskengät sekä käyttömukavuutta entisestään parantavat vaellussukat, jalkojen ennenaikaisesta väsymisestä sekä riittävästä ilmanvaihdosta ja kosteudensiirrosta ei tarvitse olla huolissaan.

Vaelluskenkien yleinen pintamateriaali on nahka, jonka ominaisuuksiin kuuluu muovautuminen käyttäjän jalan mukaan. Hankittuasi uudet vaelluskengät, ne kannattaakin ns. ajaa sisään eli niitä kannattaa käyttää useamman kerran lyhyen aikaa -ennen todellista seikkailua, varsinkin jos kyseessä on pitkäkestoinen vaellus. Jalkineiden sisään ajaminen totuttaa myös jalkaa uusiin kenkiin, jolloin todennäköisemmin vältyt hiertymiltä ja rakoilta. Vaelluskengän koko kannattaa valita niin, että jalkineen sisään mahtuu riittävän vahva sukka. Monet suosivat myös kahden sukan yhdistelmää hiertymien välttämiseksi. Jalkineen kärkeen kannattaa jättää käyntivaraa niin että jyrkkää mäkeä alas kulkiessa varpaiden painautuessa kärkeen, kengässä on riittävästi tilaa. Varmista että jalkineen nauhoituksen avulla jalkineen saa sidottua riittävän napakasti jalkaasi sopivaksi. On tärkeää, että matalakin jalkine tukee nilkkaa sivusuunnassa mahdollisilta nyrjähdyksiltä. 

Budget Sportin mahtavasta valikoimasta löydät naisten ja miesten vaelluskengät moniin eri käyttötarpeisiin ja -mieltymyksiin sopivina malleina. Vaelluskenkäostoksilla ollessasi muistathan, että löydät meiltä samalla käynnillä myös retkiesi toimivuutta sujuvoittavat vaellusreput ja -rinkat. Päivän pituisille retkille ja vaelluksille riittää hyvin päiväreppu, kun taas pidempikestoisilla vaelluksilla palvelee parhaiten rinkka, johon mahtuu vaivatta kaikki tarvittavat vaellusvarusteet.

Osta edulliset vaelluskengät Budget Sportista

Kun etsinnässä ovat edulliset vaelluskengät, Budget Sportista löydät naisten ja miesten vaelluskengät aina kukkarolle ystävälliseen hintaan laatumerkeiltä, kuten Halti, Salomon ja McKinley. Tuotekuvaa napauttamalla pääset lukemaan tarkemmat tuotetiedot kustakin kenkämallista ja näet samalla myös kenkien myymäläsaatavuuden sinua lähimmässä myymälässä.

Tällä hetkellä vaelluskengät -tuoteryhmässä on 74 tuotetta.

Suosituin tuotteemme tässä ryhmässä on Halti Dawson Mid DX - korkeavartinen vaelluskenkä (musta), 99,90 €. Muita suosittuja malleja ovat Halti Fara 2 Mid DX M - miesten korkeavartinen vaelluskenkä (musta), 60,00 €, Salomon XT Reckon GTX - miesten matalavartinen vaelluskenkä (musta), 99,95 € sekä Merrell W Moab Speed Gtx - naisten vaelluskengät (musta), 139,00 €. Laajasta valikoimasta löytyy jotain jokaiseen makuun!