Lasten ulkoilukengät

Lasten ulkoilukengät edullisesti

Lapset on luotu liikkumaan ja liike lähtee jaloista. Hyvä kengät ovat lapsen tärkein ulkoiluvaruste ja oikeanlaisen liikkeen perusta. Parhaat lasten ulkoilukengät liikuttavan edulliseen hintaa löydät Budget Sportista. Valikoimastamme löydät lasten matala-, mid- ja korkeavartiset ulkoilukengät, välikausikengät ja talvikengät sekä paljon muita erilaisia lasten jalkineita sekä tytöille että pojille.  

Valitessasi lapselle kenkiä, kannattaa kiinnittää huomiota millaiseen käyttöön jalkine tulee. Lapsen jalka ei tarvitse tasaisella liikkumiseen kummoisia tukia, mutta jos tarkoitus on liikkua epätasaisella alustalla, kengän pohjan muodolla, vahvuudella ja materiaalilla on merkitystä. Kaltevalla kalliolla, terävien kivien ja oksien päällä turvallinen liikkuminen edellyttää jalkineen pohjalta tukevuutta ja pitoa. Vaihtelevassa maastossa parhaiten toimi kenkä, jonka pohja on muotoilut kuin autonrengas, joka on riittävän jäykkä, silti joustava ja pitää vaikka alusta olisi märkä. Liian paksua pohjaa kannattaa välttää, jotta tuntuma alustaan säilyy. On tärkeää, että lapsen jalan pienetkin lihakset tekevät liikuttaessa töitä. 

Tärkein kriteeri lasten ulkoilukenkää valitessa on oikean kengän koko. Suurin virhe on valita lapselle liian pieni koko. Valitse oikeankokoinen kenkä niin, että siinä on 1-2 sentin verran enemmän pituutta verrattuna lapsen jalkaan. Kengän kärjessä pitää olla tarpeeksi leveyttä niin että lapsen varpaat pääsevät vapaasti liikkumaan kengän sisällä. Kasvunvaraa voi myös hieman jättää, mutta ei liikaa koska liian isokokoinen kenkä on turvallisuusriski. Ison kengän kärki tökkää helposti alustaan ja mataliin esteisiin luoden vaaratilanteita. Hyvän istuvuuden kannalta kengän kiinnityksellä on iso merkitys. Nauhoituksen avulla jalkineen saa parhaiten lapsen jalkaan sopivaksi. Suosittuja ovat myös lasten kengät, joissa on tarrakiinnitys. Nopeasti avattavat ja suljettavat tarrakiinnitykset ovat usein lapselle mieluisimpia. Aikaa ei tuhraudu liikaa kenkiä pukiessa tai riisuttaessa. 

Jos haluat varmistaa lapsen jalkojen säilymisen kuivana vaihtelevissa olosuhteissa, valitse lapselle vedenpitävät jalkineet. Suosituimpia vedenpitäviä ulkoilujalkineita lapsille ovat goretex-kengät. 

Tällä hetkellä lasten ulkoilukengät -tuoteryhmässä on 63 tuotetta.

Suosituin tuotteemme tässä ryhmässä on McKINLEY Maine II AQB JR - kävelykengät (sininen), 29,95 €. Muita suosittuja malleja ovat Mols Gabeef Kids Boot Wp - nilkkurit (musta), 35,00 €, adidas Fortatrail El Jr - talvivarsikengät (musta), 69,95 € sekä Viking Elevate Low F Gtx Boa - matalavartinen vaelluskenkä (musta), 59,95 €. Laajasta valikoimasta löytyy jotain jokaiseen makuun!