Paini

Paini

Paini on kamppailulaji pelkistetyimmillään. Selkävoittoa ei oteta vastustajasta välineillä, lyönneillä eikä potkuilla. Ratkaisevaa on onnistuminen otteissa, vastaotteissa ja torjunnoissa. Painija tarvitsee paitsi hyvää lihaskuntoa, kestävyyttä ja ketteryyttä, myös taitavaa tekniikkaa sekä nopeaa reaktiokykyä. Vastustajan tekemät virheet on hoksattava ja osattava hyödyntää välittömästi. Paini on mutkaton laji varusteiden suhteen. Se ei ole välineurheilua, vaan oleellista on, miten hyvin painija hallitsee kehonsa ja mielensä. Budget Sport pitää huolen painijan tärkeimmästä hankinnasta: painikengät ovat saatavillasi edullisesti meiltä esimerkiksi Asics-mallistosta.

Painija tarvitsee kunnon kengät

Budget Sportin valikoiman kevyet, joustavat ja hengittävät painitossut tuovat treenaamiseen mukavuutta. Lisäksi nilkka saa hyvän tuen, joka pienentää loukkaantumisen riskiä. Raakakumista valmistettu pohja antaa parhaan mahdollisen pidon. Nauhatasku tai tarraläppä estää nauhoja aukeamasta kesken kamppailun. Monesti laadukkaat lasten painikengät tai nuorten junior-painikengät toimivat hyvin myös sisäpelikäytössä, salitossuina tai muissa kamppailulajeissa. Aikuisten painikengät ovat löytäneet tiensä esimerkiksi salibandymaalivahtienkin käyttöön. Yhdet kunnon painitossut taipuvat moneksi. Toisaalta jos painiharrastukseen kuuluu sekä treenaamista että kilpailua, voi olla hyvä hankkia yhdet painikengät harjoittelemista ja toiset kisaamista varten.

Tule Budget Sportiin, niin ei tarvitse painia varusteiden kanssa

Harjoitellessaan painijat usein käyttävät monenlaiseen treeniin soveltuvia urheilutrikoita, mutta kilpailukäytössä ainoana oikeana asuvalintana ovat klassiset painitrikoot. Kestävyys, keveys, hengittävyys sekö tehokas kosteudensiirto ovat ominaisuuksia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota painitrikoita valitessa. Budget Sportista löydät treenivaatteet sekä painikengät lapsille, nuorille ja aikuisille pysyvästi liikuttavan halpaan hintaan. Tilaa omasi verkkokaupastamme tai osta myymälästä!

Paini on klassinen kamppailulaji

Paini on jo antiikista periytyvä olympialaji. Kreikkalais-roomalainen paini eroaa vapaapainista ennen kaikkea siinä, että vastustajasta ei saa ottaa otetta lantion alapuolelta. Vapaapainilla on maailmanlaajuisesti huomattavasti enemmän harrastajia. Naispainin säännöt muistuttavat miesten vapaapainin sääntöjä. Vapaapainista kehittynyt riskittömämpi versio folkstyle eli koulupaini on erityisen suosittu Yhdysvalloissa. Myös suomalaisessa koululiikunnassa siitä on kehitetty kaikille soveltuva muoto, johon on yhdistetty mukaan myös voimistelua ja lihaskuntoharjoituksia. Paini tarjoaa eri-ikäisille harrastajille monipuolista liikuntaa, joka parantaa yleiskuntoa ja kehonhallintaa.

Tällä hetkellä paini -tuotteet -tuoteryhmässä on 38 tuotetta.

Suosituin tuotteemme tässä ryhmässä on Mc David 8837 Elite kompressiohihat - naisten kyynärpäätuki (musta), 24,95 €. Muita suosittuja malleja ovat Gymstick Nilkkatuki 2.0 (väritön), 12,95 €, Gymstick Kyynärtuki 1.0 - kyynärpäätuki (väritön), 7,95 € sekä Gymstick Selkätuki 1.0 (väritön), 14,95 €. Laajasta valikoimasta löytyy jotain jokaiseen makuun!