Juoksutakit

Naiset
Miehet
Lapset
Koko
Väri
Brändi
Alakategoria
Rajaa
Tarkenna hakua
Suosituimmat ensin Järjestä
44 tuotetta
Suosituimmat ensin Järjestä

Hyvä juoksutakki suojaa tuulelta ja pikkusateelta

Juoksu on suosittu urheilulaji, jota voi harrastaa melkein missä vain ympäri vuoden. Lajin aloittaminen ei tarvitse suuria investointeja; hyvät juoksukengät ja mukavat, hyvin hengittävät vaatteet olosuhteiden mukaan ja olet valmis lenkille. Juoksuvaatteissa ehdottomasti tärkeintä on se, että ne tuntuvat hyvältä ja ne päällä on helppo liikkua. Vaatteiden leikkaukset eivät saa estää liikkumisen vapautta. Useimmat juoksuvaatteet ovatkin valmistettu joustavista materiaaleista tai niissä on laajat liikeradat mahdollistavat leikkaukset. Koska juoksu on vauhdikas laji, kannattaa välttää pussimaisia leikkauksia. Ilmavirta täyttää löysät hihat ja helmat ja aiheuttaa turhaa ilmanvastusta. 

Valitse juoksutakki olosuhteiden mukaan

Juoksu on intensiivistä urheilua, jossa syke nousee ja verenkierto ja aineenvaihdunta vilkastuu. Toisin sanoessa juostessa tulee helposti hiki. Siksi lenkille kannattaa pukeutua hyvin hengittäviin ja kevyisiin vaatteisiin. Keväällä ja kesällä juoksutakiksi kannattaa valita ohut, mutta tuulenpitävä takki. Hyvä vaihtoehto on tiiviistä mikrokankaasta valmistettu takki, joka suojaa tuulelta ja hylkii kosteutta. Vaikka juoksutakki ei pitäisikään vettä, usein materiaali pinnassa on kevyt vedenhylkivyyskäsittely, jonka asioista takki suojaa myös sateen sattuessa. 

Vedenpitävät juoksutakit ovat tarpeen silloin kun tietää juoksevansa kelistä riippumatta, myös sateella. Vedenpitävää juoksutakkia ei kuitenkaan kannata hankkia, jos tarkoitus on juosta vain kuivalla kelillä koska vedenpitävyyden myötä hengittävyys aina hieman kärsii. Mitä tiiviimmästä materiaalista takki on tehty, sen tärkeämpää että takissa on jonkinlainen mekaaninen tuuletusaukko joko selässä tai kainaloissa. Syksyllä ja talvella kelien kylmetessä, juoksutakki saa olla lämpimämpi, jotta sen alle ei tarvitse pukea useampaa kerrosta. Vuorellinen, hieman vahvemmasta materiaalista valmistettu juoksutakki tai softshell-takki yhdessä teknisen aluspaidan kanssa toimii hyvin kylmälläkin kelillä. Pakkasella kerroksia voi joutua pukemaan useamman, niin että teknisen aluspaidan ja juoksutakin väliin lisätään vielä yksi lämmittävä kerros. Myös erilaiset hybriditakit, joissa edessä ja hartioilla on lämpimämpi materiaali ja selässä, ja hihoissa ohuempi materiaali toimivat hyvin talvijuoksussa. 

Huppu jakaa mielipiteitä

Monille naisille ja miehillekin huppu juoksutakissa on ”must”. Huppu toimii kelien äkillisesti vaihtuessa päähineenä ja suojaa niskaa ja kaulaa. Kaikki eivät kuitenkaan pidä hupusta, koska se saattaa tuntua niskassa ilmaa keräävänä pussina. Hyvin muotoiltu huppu on kuitenkin huomaamaton ja siitä on iso hyöty kylmällä. Lisäksi huppu tuo takkiin kivaa ulkonäköä. 

Heijastavat yksityiskohdat

Hyvässä juoksutakissa juoksijan turvallisuus on huomioitu integroimalla heijastavat yksityiskohdat tuotteeseen. Heijastavat kankaat, nauhat tai muut yksityiskohdat tuovat juoksutakkiin sporttista ulkonäköä ja varmistavat juoksijan näkyvyyden pimeässä. Budget Sportin kattavasta tarjonnasta, löydät sopivan juoksutakin liikuttavan edulliseen hintaan. Valikoimiimme kuuluvat maailman johtavien juoksubrändien Asicsin, Salomonin ja Adidaksen upeat juoksutakit sekä naisille että miehille. Naisten ja miesten juoksutakkeja myös kauden herkullisissa trendiväreissä ja leikkauksissa. Modernit muodikkaat juoksutakit suorastaan inspiroivat lenkille.

Valikoimastamme löydät uusimmat ja laadukkaimmat juoksutakit mm. merkeiltä Halti, Craft ja Rukka. Tällä hetkellä juoksutakit -tuoteryhmässä on 44 tuotetta. Suosituin tuotteemme tässä ryhmässä on toistaiseksi Halti Isku II W XCT jacket - naisten softshelltakki, 119,00 €. Tuotteiden hinnat vaihtelevat 12,47 € ja 119,00 € välillä, joten valikoimastamme löytyy juoksutakit jokaiselle kukkarolle. Tutustu myös kategorioihimme juoksushortsit, juoksuhousut ja juoksukäsineet.