Kävelykengät

Kävelykengät laajasta ja edullisesti valikoimastamme

Etsitkö kävelykenkiä, jotka sopivat moneen tilanteeseen ja käyttötarkoitukseen? Tykkäätkö sporttisesta tyylistä myös vapaa-ajalla ja töissä? Käveletkö mieluummin lenkkareissa kuin nahkakengissä? Kaikkeen ulkoiluun, vapaa-aikaan ja harrastuksiin löydät edullisimmat Budget Sportista. Tutustu laajaan naisten ja miesten valikoimaan verkossa. Tilaa kävelykengät sovitettavaksi kotiin tai tule testaamaan sopivia vaihtoehtoja Budget Sportin myymälään. Satsaaminen hyviin kävelykenkiin on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Laadukkaat ja mukavat kengät tekevät kaikesta arkisesta liikkumisesta miellyttävämpää. Sopiva jalkine, jossa on oikeassa suhteessa tukea ja joustoa, tekee kävelystä mukavaa ja huomaat liikkuvasi paikasta toiseen vaivattomasti ilman että jalat väsyvät tai puutuvat. Mukavat kengät jalassa jaksat seisoa pitempään ja työn teko jalkojen päällä sujuu miellyttävästi. Huonosti jalkaa tukevat tai muuten vääränlaiset kengät voivat aiheuttaa monenlaisia vaivoja vääntäessään jalkaa väärään asentoon tai toistuvasti vääriin liikeratoihin. Satsaamalla hyviin kävelykenkiin, satsaat siis hyvinvointiisi. Laadukkaat kävelykengät naisille ja miehille löydät vaivattomasti Budget Sportista ympäri vuoden. Kävelykenkiä valitessa kannattaa miettiä millaisissa tilanteissa ja olosuhteissa kenkiä tulee käyttämään. Valitse jalkineiden ominaisuudet käyttötilanteiden mukaan: jos tarvitset kengät, joilla kävelet märässä, valitse vedenpitävät Gore-tex-jalkineet. Jos tarvitset mukavat kävelykengät, joilla oleskelet lähinnä sisätiloissa, valitse materiaali, joka hengittää hyvin.

Suomen neljä vuodenaikaa luovat jalkineille ankarat olosuhteet varsinkin talvisin, jolloin teillä on lunta ja loskaa. Teiden hiekoittaminen ja suolaaminen lisäävät kenkien pintamateriaalien kulumista. Jalkineet kastuvat ulkona ja kuivuvat kuivassa sisäilmassa. Siksi talviolosuhteisiin kannattaa valita kävelykengät, jotka ovat tarkoitettu kestämään märkää ja kosteaa keliä. Jalkineiden hoitamisen tarve korostuu myös talviaikaan. Muista siis kuivata jalkineet ilmavassa paikassa aina, jos ne ovat käytössä kostuneet. Lämpimällä kelillä kenkien tärkein ominaisuus jalan suojaamisen lisäksi on hyvä hengittävyys. Lähes kaikkien jalka hikoilee luonnostaan. Siksi onkin tärkeää, että kävelykenkien materiaalit ja rakenne on suunniteltu niin että jalkine hengittää. Muuten sukka kostuu ja kengän kyky eristää kylmältä kärsii. Myös sukka kannattaa valita huolella. Kengän hengittävyys kärsii, jos jalassa on hengittämätön tai liian lämmin sukka. 

Valitse pohjalliset käyttöolosuhteiden mukaan. Jos haluat hyvä iskunvaimennuksen, varmista että ulkoilukenkien pohja on rakennettu materiaaleista, jotka säilyttävät kimmoisuuden ja palautuvat iskusta tehokkaasti. Maastoon suunnitelluissa kengissä on pohjassa lisäksi iskusuojalevy, joka estää terävien kivien ja alustan muotojen tuntumisen ikävästi jalkapohjassa. Liukkaalla alustalla pitää parhaiten huokoinen mutta kestävä materiaali. Pohjan kuviointi vaikuttaa myös merkittävästi pitävyyteen. Parhaimmat pito-ominaisuudet ovat laadukkaissa Vibram® -ulkopohjissa, jollaisia löytyy esimerkiksi Merrellin ulkoilujalkineista. 

Miten valita oikea kävelykenkä?

Ennen kävelykenkien ostoa kannattaa miettiä, mitä ominaisuuksia kengältä tarvitset. Käveletkö esimerkiksi metsäpoluilla vai kaupungissa? Tarvitseeko kenkien kestää vettä? Jos etsit kenkiä erityisesti luonnossa liikkumiseen, kannattaa valita Gore-Tex kengät. Talven pakkassäillä myös nastakengät voivat olla hyvä vaihtoehto. Kävelykenkien tulee olla mukavat ja tukevat jalassa, maastoon sopien. Yleisesti hyvät kävelykengät joustavat pitkittäin, mutta ovat kiertojäykät tukien jalkaa sivuttaisliikkeessä. Kengän tulee istua napakasti, jättäen varpaille tilaa noin 0,5 cm – valitse siis jalalle sopiva lesti. Kävelykengässä on tasainen mutta pitävä, kulutusta kestävä pohja.

Tilaa kävelykengät helposti netistä tai varaa myymälään

Löydät meiltä säänkestävät kävelykengät kaikkiin vuodenaikoihin – niin kaupunkikäyttöön kuin metsäpoluillekin. Hyviä kävelykenkiä löydät valikoimastamme muun muassa merkeiltä Halti, Salomon ja Merrell. Jos etsit kävelykenkiä luonnossa liikkumiseen, katso myös naisten ulkoilukengät, miesten ulkoilukengät ja lasten ulkoilukengät. Voit tilata kävelykengät kätevästi suoraan netistä tai tehdä tuotteesta varauksen sinulle lähimpään myymälään.

Tällä hetkellä kävelykengät -tuoteryhmässä on 91 tuotetta.

Suosituin tuotteemme tässä ryhmässä on Halti Lester M leisure - miesten kävelykengät (musta), 44,95 €. Muita suosittuja malleja ovat McKINLEY Maine II AQB M - miesten kävelykengät (musta), 39,95 €, Halti Dawson Low DX - kävelykengät (musta), 59,95 € sekä McKINLEY Maine II AQB JR - lasten kävelykengät (sininen), 29,95 €. Laajasta valikoimasta löytyy jotain jokaiseen makuun!