Vaellus

Vaellus tarjoaa huomattavaa hyötyä mielelle ja keholle

Vaellus kasvattaa suosiotaan jatkuvasti, eikä ihme, sillä vaellusreiteillä pääsee mitä parhaimmalla tavalla nauttimaan luonnon tarjoamasta katkeamattomasta rauhasta. Ulkoilmassa käveleminen virkistää mieltä tehokkaasti, ja vaellusreiteillä saa lisäksi monipuolista liikuntaa etenkin tunturimaisemissa, jotka tarjoavat ylä- ja alamäkiä sekä alati vaihtelevia maastoja. Mikään ei maistu yhtä hyvältä kuin ansaitut unet teltassa pitkän vaelluspäivän päätteeksi tai makoisat evästauot reittien varrella.

Vaihtelevaan maastoon suunnatessa on erityisen tärkeää huolehtia siitä, että tulee pakanneeksi mukaan riittävästi toimivaa varustusta. Oikeaoppiset vaellusvarusteet käsittävät muutaman kulmakiven, joita ilman poluille ja reiteille ei kannata suunnata, vaikka vaelluskokemusta olisi jo enemmänkin.

Asianmukaiset vaellusvarusteet tekevät vaelluksista sujuvampia

Vaelluskengät ovat kaikkein tärkein varuste etenkin tuntemattomille tai vaihteleville vaelluspoluille suunnatessa. Kun jalassa on optimaalisesti istuvat vaelluskengät, reiteistä saa mahdollisimman paljon irti ilman, että jalat väsyvät tai tuntuvat raskailta. Lisäksi vaelluskengät suunnitellaan tarjoamaan tervetullutta ilmanvaihtoa, mistä on suunnattomasti etua lämpimämmillä keleillä.

Vaellusvaatteet ovat nekin tärkeässä roolissa vaellusten onnistumiseksi. Etenkin vaellushousut kannattaa valita huolella, sillä materiaalin joustavuudesta ja hengittävyydestä on rutkasti hyötyä niin nousuissa kuin tasaisillakin reiteillä auringon paahtaessa. Vaellushousut voi valita taskullisena mallina, jolloin kätten ulottuville haluttavat pienet mutta tärkeät esineet pysyvät helposti saatavilla.

Vaellussauvat toimivat loistavina apulaisina jyrkillä tuntureilla tai kallioilla. Vaellussauvat tarjoavat kunnon pidon alustaan ja tekevät matkanteosta varmempaa ja turvallisempaa. Vaellusreppu tai -rinkka viimeistelee toimivan retkivarustuksen tarjoten riittävästi tilaa mukana kuljetettaville varusteille.

Budget Sport varustaa vaellusreittisi laadukkaasti

Meiltä Budget Sportista ostat vaivattomasti laadukkaat vaellusvarusteet suosituilta merkeiltä, kuten esimerkiksi Halti, Icepeak ja Didriksons. Voit tehdä ostoksia joustavasti joko verkkokaupassamme tai kivijalkamyymälöissämme. Tervetuloa sivustollemme tutustumaan tarkemmin upeaan vaellusvarusteiden valikoimaamme.

Tällä hetkellä vaellus -tuotteet -tuoteryhmässä on 160 tuotetta.

Suosituin tuotteemme tässä ryhmässä on Halti Dawson Mid DX - korkeavartinen vaelluskenkä (musta), 60,00 €. Muita suosittuja malleja ovat Halti Fara 2 Mid DX M - miesten korkeavartinen vaelluskenkä (musta), 60,00 €, Salomon XT Reckon GTX - miesten matalavartinen vaelluskenkä (musta), 99,95 € sekä Merrell W Moab Speed Gtx - naisten vaelluskengät (musta), 139,00 €. Laajasta valikoimasta löytyy jotain jokaiseen makuun!