Urheilutuet

Urheilutuet lievittävät nivelkipuja ja parastavat rasitusvammoja

Kärsitkö rasitusvammasta tai nivelkivuista? Apu vaivaan voi löytyä urheilutuesta tai kinesioteippauksesta. Budget Sportin valikoimasta löydät erilaiset urheilutuet polviin, nilkkoihin ja ranteisiin, sekä selkään ja moniin muihin eri urheiluvaivoihin. Urheilu- ja kinesioteippejä löytyy myös eri leveyksissä ja väreissä, usealta eri valmistajilta. Tutustu valikoimaan ja löydä juuri sinun tarpeisiisi sopiva. Mikäli vaiva on vakava tai oikeanlaisen tuen valinta tuntuu hankalalta, konsultoi asiantuntijaa. 

Urheillessa pieniä haavereita sattuu helposti. Mitä kovempi vauhti, sen isompi riski. Varsinkin vauhdikkaissa lajeissa riski loukkaantua kasvaa. Nilkka tai ranne taittuu tai venähtää helposti, samoin polvi. Urheilutuki voi estää pahemman ongelman muodostumisen. Lihaskunnosta huolehtiminen on kuitenkin paras tapa ennaltaehkäistä vahinkoja. Jos esim. polvessa on heikkoutta, säädettävä polvituki tukee polviniveltä ja lumpiota pitäen polven oikeassa asennossa ja lievittää kipua venähdys-, niveltulehdus- ja muissa polven ongelmissa.  

Nykyisin myös fyysisesti yksitoikkoinen työ rasittaa ruumiin eri osia aiheuttaen ikäviä vaivoja, kuten esim. päätetyöskentelystä aiheutuvia rasitusvammoja olkapäässä, kyynärvarressa tai ranteessa. Ns. tennis- tai golfkyynärpää voi olla yleinen vaiva, vaikka ei edes harrastaisi näitä lajeja. Tenniskyynärpään voi aiheuttaa epäergonominen työasento päätetyöskentelyssä ja tauoton toistuva liikerata, joka rasittaa kättä päivittäin. Pahaksi muodostunut vaiva paranee todennäköisesti vain levolla, mutta oikeanlainen rannetuki voi nopeuttaa rasittunutta lihasta tai niveltä paranemisessa, mutta ennen kaikkea ennaltaehkäisyssä. Apu voi löytyä esim. kyynärvarren ympäri sidottavasta tukinauhasta, joka lievittää kyynärpään oireita. Säädettävän kiristysnauhan avulla painetta voi säätää kipeässä jänteessä. Rannetuki urheiluun lämmittää ja tukee rannetta harjoituksen aikana. Rannetuki lievittää kipua ja edistää verenkiertoa, jolloin vammoista parantuu nopeammin. Samoin toimii myös säädettävä, joustava nilkkatuki. Usein nämä tuet ovat valmistettu ohuesta neopreenista, joka hengittää ja läpäisee hyvin kosteuden. Kiristysmahdollisuuden ansiosta, urheilutuki antaa sopivan tuen kipeälle nilkalle samalla lämmittäen sitä. Nilkkatuessa on kantapään kohdalla aukko, jotta tuki ei rajoita nilkan alueen liikerajoja liikaa, vaan tarjoaa hyvän tuen nilkan nivelsiteille ja nivelille. Ristiin menevät säätöhihnat stabiloivat nilkan estäen ei-toivotut asennot. Hyvä tuki liikunnasta aiheutuneisiin akuutteihin tai kroonisiin nilkan venähdyksiin ja nyrjähdyksiin.

Keskivartalon ympäri sidottava selkätuki auttaa silloin kun kaivataan tukea raskaiden painojen nostamiseen tai kantamista. Selkätuki suojaa myös liialliselta rasittamiselta ja rajoittaa tehokkaasti vääränlaisia kiertoja ja taivutuksia. Jos kärsit ylävartalon kiputiloissa tai ryhtisi painuu kumaraan, voit saada apua ryhtiliivistä, joka auttaa pitämään ylävartalon pystyasennossa, ohjaa hartiat taaksepäin ja helpottaa oloa kiputiloissa. Urheilutuen toimivuus perustuu sen antamaan fyysiseen tukeen. Urheilutuen oikea koko ja säätäminen riittävän kireäksi ovat siksi tärkeitä ominaisuuksia. Jos urheilutuki jää löysälle tai on liian iso, ei kohdistettua kompressiota ja tukea saada sillä aikaiseksi. Useat tuet ovat kuitenkin säädettävissä hyvin sopiviksi eri kokoisille ja -muotoisille käyttäjille. 

Kinesioteipillä voidaan myös saada aikaan kivunlievitystä ja tukea lihaksille ja nivelille. Urheiluteippiä voi käyttää edistämään kehon omaa paranemisprosessia. Kinesioteipillä hoidetaan monenlaisia erilaisia vammoja ja niitä voidaan käyttää myös ennaltaehkäisevästi. Urheiluteippiä ei tarvitse ottaa pois suihkussa tai uinnin aikana.

Tällä hetkellä urheilutuet -tuoteryhmässä on 34 tuotetta.

Suosituin tuotteemme tässä ryhmässä on Mc David 8837 Elite kompressiohihat - naisten kyynärpäätuki (musta), 24,95 €. Muita suosittuja malleja ovat Gymstick Nilkkatuki 2.0 (väritön), 12,95 €, Gymstick Kyynärtuki 1.0 - kyynärpäätuki (väritön), 7,95 € sekä Gymstick Selkätuki 1.0 (väritön), 14,95 €. Laajasta valikoimasta löytyy jotain jokaiseen makuun!