Vaelluskengät

Koko
Väri
Brändi
Alakategoria
Rajaa
Tarkenna hakua
Suosituimmat ensin Järjestä
70 tuotetta
Suosituimmat ensin Järjestä

Vaelluskengät jokaiselle

Oletko lähdössä retkelle tai vaeltamaan? Etsitkö laadukkaita ja tukevia jalkineita luonnossa ja ulkona liikkumiseen? Vaelluskengät ovat pitkäikäinen investointi, joiden valintaan kannattaa perehtyä huolella. Sopivat ja laadukkaat vaelluskengät palvelevat käytössä pitkään ja tekevät ulkona liikkumisestasi turvallista ja miellyttävää. Budget Sportin laajasta valikoimasta löydät miesten ja naisten vaelluskengät sekä kevyille päivävaelluksille ja aktiiviseen ulkoiluun soveltuvat jalkineet liikuttavan edulliseen hintaan. Tutustu tarjontaan verkossa tai paikan päällä myymälässä. Meiltä löydät myös laadukkaat lasten vaelluskengät edulliseen hintaan. Tarkkailemalla tarjouksia voit tehdä löytöjä ja hankkia laatumerkkien vaelluskengät yllättävänkin halvalla. 

Vaelluskengät ovat jalkineet, jotka ovat suunniteltu erityisesti retkeilyyn ja vaellukseen ja toimimaan vaikeakulkuisessakin maastossa. Vaelluskengässä on yleensä tukeva, voimakkaasti kuvioitu pohja, jonka ansiosta jalkine pitää hyvin epätasaisessa maastossa. Jäykän pohjan tehtävänä on kannatella kulkijaa myös terävällä kivelle tai oksalle astuessa niin että pohja ei taitu pinnan muotojen mukaan vaan askellus on vakaata myös esim. kivikoissa. Vaelluskenkä on retkeilijän tärkein hankinta, koska hyvät kengät ovat olennainen osa miellyttävää ulkoilukokemusta. Pitkien taipaleiden taittaminen jalan onnistuu vain jos jalassa on vaellukseen suunnitellut tukevat kengät. Tukevat jalkineet ovat tärkeät myös siksi että vaeltajalla voi olla selässään painava rinkka, joka lisää horjahtamisen ja kaatumisen riskiä. Vaelluskenkiä on tarjolla erilaisilla lesteillä sekä monen erimittaisella varrella. Mikäli sinulla on leveä jalkapöytä, valitse leveälestinen vaelluskenkä. Varren mittaa arvioidessa huomioi, että parhaiten suojaavat korkeavartiset vaelluskengät. Tällaisia suosivat esimerkiksi metsästystä ja kalastusta harrastavat ulkoilijat. Korkea varsi tuo mukanaan kuitenkin painoa, joten jos haluat liikkua mahdollisimman kevyillä varusteilla, valitse matalavartinen jalkine. 

Vaelluskenkien yleinen pintamateriaali on nahka, jonka ominaisuuksiin kuuluu muovautuminen käyttäjän jalan mukaan. Hankittuasi uudet vaelluskengät, ne kannattaakin ns. ajaa sisään eli niitä kannattaa käyttää useamman kerran lyhyen aikaa -ennen todellista seikkailua, varsinkin jos kyseessä on pitkäkestoinen vaellus. Jalkineiden sisään ajaminen totuttaa myös jalkaa uusiin kenkiin, jolloin todennäköisemmin vältyt hiertymiltä ja rakoilta. Vaelluskengän koko kannattaa valita niin, että jalkineen sisään mahtuu riittävän vahva sukka. Monet suosivat myös kahden sukan yhdistelmää hiertymien välttämiseksi. Jalkineen kärkeen kannattaa jättää käyntivaraa niin että jyrkkää mäkeä alas kulkiessa varpaiden painautuessa kärkeen, kengässä on riittävästi tilaa. Varmista että jalkineen nauhoituksen avulla jalkineen saa sidottua riittävän napakasti jalkaasi sopivaksi. On tärkeää, että matalakin jalkine tukee nilkkaa sivusuunnassa mahdollisilta nyrjähdyksiltä. 

Budget Sportista löydät myös suositut speed-hiking vaelluskengät nopeatempoiseen luonnossa liikkumiseen. Tarjolla on naisten, miesten ja lasten matalavartisia lenkkarimaisia ulkoilu- ja vaelluskenkiä, jotka soveltuvat päiväretkille ja vaikkapa suuren suosion saavuttaneeseen polkujuoksuun. Matalista vaelluskengistä tarjolla on sekä vedenpitäviä Gore-tex-kenkiä että hyvin hengittäviä kangas- tai softshell-versioita. Luonnossa liikkuessa vaelluskengät usein kastuvat. Muista kuivata vaelluskengät aina käytön jälkeen ja hoitaa materiaalia valmistajan ohjeiden mukaan. Näin jalkineet säilyvät hyvinä ja palvelevat käytössä pitkään. 

Tällä hetkellä vaelluskengät -tuoteryhmässä on 70 tuotetta.

Suosituin tuotteemme tässä ryhmässä on adidas Terrex AX3 GORE-TEX Hiking Shoes - vaelluskengät (musta), 109,90 €. Muita suosittuja malleja ovat Halti Dawson Mid DX - korkeavartinen vaelluskenkä (musta), 69,95 €, Halti Gompa DrymaxX Vaelluskenkä - vaelluskengät (musta), 129,90 € sekä McKINLEY Maine Mid Aqb Jr - vaelluskengät (punainen), 34,95 €. Laajasta valikoimasta löytyy jotain jokaiseen makuun!