Ulkoilu

Ulkoilu

Suomalaiset ovat ulkoilijakansaa. Liikkuminen ja urheilu ulkona on suurimmalle osalle miestä elämätapa. Ulkona kävellään, ulkoilutetaan koiraa, lenkkeillään ja pyöräillään, pelataan pelejä ja harrastetaan erilaisia urheilulajeja. 

Luonnossa liikutaan myös hyödyntämässä metsän antimia, marjoja ja sieniä ja retkeilemässä. Puistot, lähimetsät ja kansallispuistot tarjoavat rajattomat mahdollisuudet erilaisille ulkoiluharrastuksille. Lapin erämailla voi kulkea omassa rauhassa hiljaisuudesta ja luonnosta nauttien. 

Luonnossa liikkuminen vähentää stressiä ja edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveyttä. Luonnossa sydämen syke tasoittuu, verenpaine laskee ja mieliala kohenee. Vastustuskykyä parantavien valkosolujen määrä kasvaa. Myös fyysinen ponnistelu ja liikkuminen ulkona luonnossa koetaan usein helpompana. Metsässä ihminen mm. jaksaa juosta keskimäärin pitempään kuin tiellä. Viime vuosina polkujuoksusta onkin tullut yksi suosituista kuntoilulajeista, johon tarjolla on omat lajien ehdoilla suunnitellut jalkineet ja varusteet. Ulkona liikut aina säiden armoilla. Varustautuminen ulkoiluun oikeanalaisilla vaatteilla ja jalkineilla varmistaa harrastamisen mukavuuden silloinkin, kun aurinko ei paista vaan taivaalta vihmoo vettä tai räntää ja tuuli tuivertaa. Vaatteita ja jalkineita valitessa mieti ensin millaisissa olosuhteissa tulet niitä käyttämään. Jos haluat säilyä kuivana kelistä huolimatta, perehdy kuorivaatteiden, sadevaatteiden ja muiden vedenpitävien tuotteiden tarjontaan. 

Ulkoilupukeutumissa kannattaa suosia kerrospukeutumista. Valitse ihoa vasten alimmaksi kerrokseksi tekninen tai merinovillainen paita ja housut. Materiaali, joka siirtää tehokkaasti kosteutta ulompiin kerroksiin säilyy miellyttävän tuntuisena myös kostuessaan. Jos ihoa vasten oleva kerros on ja tuntuu märältä, kehon tuottamaa energiaa kuluu ihon lämmittämiseen ja ulkona alkaa helposti palella. 

Kuorikerroksen ja alusasun väliin voit pukea niin monta kerrosta, kun sääolosuhteet edellyttävät. Usein kuitenkin jopa talvella yksikin lämmin välivaatekerros riittää. Valikoimissamme on lukuisia erilaisia fleece-materiaalista tai muista teknisistä neuloksista valmistettuja paitoja ja huppareita, joita voit käyttää sekä välivaatteena että lämpimämmällä kelillä päällysvaatteena. Jos etsit vaatteita kesäiseen ulkoiluun, sinun kannattaa valita keveitä ja teknisistä materiaaleista valmistettuja tuotteita. Kevyet tekniset tuotteet ovat helppo pestä tai huuhdella käytön ja ne kuivuvat nopeasti. Tarjolla on retkeilyhousuja erimittaisilla ja säädettävillä lahkeilla sekä shortseja lyhyellä ja pidemmällä lahkeella. Reisitaskushortseissa tärkeimmät tavarat kulkevat kätevästi mukana taskuissa. Naisille tarjolla on myös ulkoiluun ja retkeilyyn soveltuvia hameita. 

Osassa kesäisistä ulkoilutuotteista on auringon ultraviolettisäteilyltä suojaava käsittely tai mekaaninen UV-suoja. Jos haluat lähtökohtaisesti suosia vaatteita, jotka suojaavat parhaiten auringolta, valitse tiiviitä materiaaleja ja vahvoja, mieluummin tummia värejä. Löysä vaate suojaa auringolta paremmin kuin ihossa kiinni oleva materiaali. Muista suojata myös päätä ja silmiä auringolta. Lippis ja aurinkolasit ovat kesällä ulkoilevan luottotuotteita. 

Ulkoilujalkineeseen kannattaa panostaa. Erityisesti luonnossa ja epätasaisella alustalla liikuttaessa jalkineiden ominaisuudet korostuvat. Hyvässä ulkoilukengässä on tukeva pohja, joka pitää hyvin vaihtelevassa maastossa kuljettaessa. Liikkuminen on mukavaa ja turvallista, kun jalassa on aina tarkoitukseen suunnitellut kengät.

Budget Sportin valikoimasta löydät myös erilaiset tarvikkeet kaikkeen ulkoiluun. Tarjolla on reppuja, vyölaukkuja, erilaisia juomapulloja ja juomapullovöitä, joiden avulla kuljetat mukana riittävästi juotavaa ja tärkeät tavarat. Urheilu- ja ulkoilukelloilla seuraat sydämen sykettä, korkeuseroja ja saat mielenkiintoista tietoa suosituksestasi. Talvella asusteiksi kannattaa valita heijastavat pipot ja tai käsineet, jotta näyt hyvin pimeässä. 

Tällä hetkellä ulkoilu -tuotteet -tuoteryhmässä on 714 tuotetta.

Suosituin tuotteemme tässä ryhmässä on Halti Dawson Mid DX - korkeavartinen vaelluskenkä (musta), 59,95 €. Muita suosittuja malleja ovat adidas Terrex Hyperhiker Mid Jr. - lasten korkeavartinen vaelluskenkä (musta), 49,95 €, Puma Active Woven Pants Cl M - miesten tuulihousut (musta), 19,95 € sekä Jack Wolfskin Terraventure Texapore Mid W - naisten korkeavartinen vaelluskenkä (beige), 89,95 €. Laajasta valikoimasta löytyy jotain jokaiseen makuun!