Hiihtotakit

Hiihtotakit - Tilaa edullisesti Budget Sportilta

Budget Sportin laadukkaasta valikoimasta löydät hiihtotakit talven ulkoiluihin nopealla toimituksella ja edulliseen hintaan. Hiihtäminen sujuu paljon mukavammin, kun varusteet ovat kunnossa. Oikea hiihtopukeutuminen voi vaatia hieman harjoittelua, sillä pakkasella hiihtäessä täytyy pukea riittävästi päälle huomioiden samalla, että lajissa tulee helposti hiki.

Millainen takki kannattaa valita hiihtoon?

Hiihtovaatetuksen tulee olla hengittävä, tarpeeksi lämmin ja säänkestävä. Siksi kerrospukeutuminen onkin usein hyvä vaihtoehto hiihtäessä. Alimpana kerroksena kannattaa olla joko tekninen tai merinovillainen alusasu, jonka päälle kerrostetaan pakkasasteiden mukaan lisäkerroksia. Takin, eli päällimmäisen kerroksen, tulisi olla vettä ja tuulta hylkivä, esimerkiksi softshell-takki. Hyvä hiihtotakki on myös suunniteltu niin, että se myötäilee kehon liikkeitä hiihtäessä esimerkiksi joustavien paneelien ansiosta. Softshell on materiaalina hyvä valinta, sillä se suojaa säältä sekä hengittää. Valitse takin koko niin, että se istuu hyvin, mutta vaatekerrosten väliin jää myös hieman ilmaa – näin takki lämmittää paremmin kylmillä pakkaskeleillä.

Lämmin hiihtotakki sopii rauhallisemmalle hiihtäjälle

Hyvä hiihtotakki on lämmin, hengittävä sekä vettä ja tuulta hylkivä. Hiihtotakin lämpöominaisuuksia parantaa usein lisäeristeet ja kohotetut kaulukset sekä huppu. Myös takin materiaali ja vuori vaikuttavat sen lämpöominaisuuksiin. Esimerkiksi fleece-vuori ja mikrokuituvuori ovat hyviä lisäeristeitä, ja ne myös auttavat takkia hengittämään paremmin. Rauhallisemmalle hiihtäjälle hybriditakki voi olla hyvä vaihtoehto sillä sen lämpöpaneelit pitävät lämpimänä, vaikka ladulla ei hiki hatussa huhkisikaan.

Lisäksi on tärkeä huomioida takin koko ja istuvuus, sillä liian iso takki saattaa ilmavuutensa takia tuntua liian lämpimältä. Liian pieni takki puolestaan saattaa vaikuttaa negatiivisesti liikkumiseen ja lämpöominaisuuksiin.

Ohut hiihtotakki vai kuoritakki hiihtoon

Kuoritakit voivat olla hyviä vaihtoehtoja hiihtotakkeina, sillä ne ovat yleensä vettä ja tuulta hylkiviä ja pitävät hiihtäjän lämpimänä. Kuoritakit ovat yleensä valmistettu kestävästä ja vedenpitävästä materiaalista, kuten Gore-Texistä tai muusta kuorikankaasta, joten ne suojaavat tehokkaasti sateelta ja tuulelta. 

Kuoritakit ovat kuitenkin yleensä jäykempiä ja raskaita verrattuna muihin hiihtotakkeihin, joten ne eivät välttämättä ole niin joustavia tai hengittäviä. Lisäksi kuoritakit ovat usein kalliimpia kuin perinteiset hiihtotakit. Kuoritakit sopivat parhaiten hiihtoon, jos hiihtää usein sateisissa ja tuulisissa olosuhteissa tai jos tarvitsee erittäin kestävän ja lämpimän takin. Muutoin perinteiset ohuet hiihtotakit saattavat olla parempi vaihtoehto.

Naisten, miesten ja lasten hiihtotakit edulliseen hintaan

Jos etsit hyvää hiihtotakkia, kannattaa katsoa Budget Sportin valikoima – meiltä löydät sopivan hiihtotakin edulliseen hintaan. Valikoimastamme löydät hiihtotakkeja muun muassa merkeiltä Halti, Craft ja Endurance. Voit tilata hiihtotakin ja muut varusteet kätevästi suoraan netistä tai tehdä tuotteesta varauksen sinulle lähimpään myymälään. Muista tutustua myös muihin hiihtovarusteisiin: hiihtovaatteisiin, hiihtosuksiin ja hiihtomonoihin.

Tällä hetkellä hiihtotakit -tuoteryhmässä on 16 tuotetta.

Suosituin tuotteemme tässä ryhmässä on Craft ADV Hybrid Midlayer M - hybriditakki (musta), 99,95 €. Muita suosittuja malleja ovat Craft ADV Hybrid Midlayer W - hybriditakki (musta), 99,95 €, Kari Traa Vilde Thermal Jacket - softshelltakki (tummanpunainen), 119,00 € sekä Energetics Shelly W - softshelltakki (musta), 22,50 €. Laajasta valikoimasta löytyy jotain jokaiseen makuun!