Retkiluistelu

Retkiluistelu

Retkiluistelu tarjoaa talvisia ulkoiluelämyksiä luonnonjäillä ja yleensä porukassa liikkuen. Retkiluistimet voi pistää jalkaansa melkeinpä kuka tahansa, sillä laji on esimerkiksi nivelille ystävällinen. Luistelutekniikan hallitsemisesta ja hyvästä peruskunnosta on luonnollisesti hyötyä varsinkin pidemmillä retkillä.

Pitkäteräiset retkiluistimet monoihin kiinnitettyinä ovat retkiluistelijan ykköshankinta, ja ne saat Budget Sportista järkevään, pysyvästi edulliseen hintaan. Suosittuja ovat keveät retkiluistimet, joissa on alumiinista valmistettu jalkalevy ja ruostumatonta terästä oleva terä. Jalkalevyssä on valmiina reiät erilaisia siteitä varten.

Budget Sportin retkiluistimet eri sidejärjestelmille

Hyvät retkiluistimet voi valita sen mukaan, haluaako kantapään pysyvän kiinni, vai miellyttääkö irtokantaluistin enemmän. Sidemekanismeja löytyy niin vaelluskengille ja muille vastaaville tukeville ulkoilujalkineille kuten telemark- tai luistelumonoille. Retkiluistimet on helppo irrottaa jalkineista, jos matkaa ei pysty jatkamaan luistelemalla ja on vaihdettava patikointiin.

Lisäksi retkiluistelijan kannattaa huomioida turvallisuutta lisääviä tarvikkeita ja ulkoiluun sopivia asuvalintoja. Tarpeellisia turvavarusteita ovat jäänaskalit, jääsauva ja heittoköysi. Retkireppuun on hyvä pakata ilmatiivis pussi, jossa varavaatteet pysyvät kuivina. Turvavarusteiden käyttöä on tärkeää harjoitella. Vielä tärkeämpää on muistaa, että retkiluistelu on hauskempaa ja ennen kaikkea turvallisempaa ryhmässä – yksin ei kannata jäälle lähteä.

Budget Sportin valikoimasta löydät niin retkiluistimet halvalla kuin sopivat vaatevarusteet talviulkoilussa tarvittavaan kerrospukeutumiseen. Hanki omasi verkkokaupastamme tai myymälästä!

Nauti vauhdista jäällä

Retkiluisteluharrastus Suomessa seuraa pitkälti läntisten naapureittemme ruotsalaisten esimerkkiä. Luistelu on trendikästä kuntoilua ja suorastaan kansanhuvia etenkin Tukholman ympäristössä. Myös hollantilaiset ymmärtävät retkiluistelun päälle. Kanavien jäätyminen on aina merkkitapaus. Turvallisista luistelureiteistä ilmoitetaan paikallisissa medioissa, ja koko kansa taaperoikäisistä varttuneempaan väkeen suuntaa kiireesti jäälle.

Suomessa löytyy hyviä mahdollisuuksia retkiluisteluun sekä järvi- että meriympäristöstä. Järvet ovat valtaosin matalia ja jäätyvät usein lyhyessä ajassa; lisäksi niissä riittää loputtomiin vaihtelevia retkimaisemia, sokkeloita ja poukamia. Merenjää saattaa monena talvena säilyä pitkään lumettomana, ja retkiluistelu onnistuu parhaimmillaan unelmaolosuhteissa. Peilikirkasta, paksua jäätä riittää silmänkantamattomiin, ja pitkäkin matka taittuu kevyesti.

Tällä hetkellä miesten ja naisten retkiluistelu -tuoteryhmässä on yksi tuote.

Suosituin tuotteemme tässä ryhmässä on Trekker Retkiluistimet (väritön), 79,95 €. Laajasta valikoimasta löytyy jotain jokaiseen makuun!