Työsuhdepyörät
Tutustu työsuhdepyöräetuun tällä sivustolla ja löydä sinulle paras työsuhdepyörä Budget Sportin valikoimasta!
Miten työsuhdepyörä toimii?
Työsuhdepyöräetu on verovapaa etu, jota voit työntekijänä hyödyntää 1200 euroon asti vuosittain. Työsuhdepyörä on hankinnan jälkeen vapaasti käytettävissä ja voit käyttää sitä vapaasti myös työmatkojen ulkopuolella. Pyöräetu ei myöskään vaikuta kilometrikorvauksiin autolla. Budget Sport tekee yhteistyötä EpassiBiken ja GoByBiken kanssa.
Työsuhdepyörä Budget Sportista
Työsuhdepyöräedun hyödyntäminen Budget Sportissa on helppoa: kun työnantajasi työsuhdepyöräoperaattori on EpassiBike tai GoByBike, voit suunnata lähimpään Budget Sport -myymälään, jossa voit valita sopivan työsuhdepyörän ja täydentää samalla leasing-sopimusta varten tarvittavat tiedot.
Työsuhdepyöräksi voit hankkia joko tavallisen tai sähköavusteisen* polkupyörän sekä Verohallinnon hyväksymät lisävarusteet. Voit hankkia haluamasi pyörän suoraan meiltä ja välitämme tiedot hankittavasta pyörästä palveluntarjoajalle sopimusta varten.
*Sähköavusteisen polkupyörän tulee täyttää tieliikennelain vaatimukset polkupyörästä. Moottorin teho saa olla max. 250W ja sähköavustus max. 25 km/h. Akun kapasiteettia (Wh) ei ole rajattu.
Kannattaako työsuhdepyörä?
Saat palkastasi riippuen keskimäärin noin 20–35 % säästön verrattuna saman pyörän hankkimiseen ilman pyöräetua. Kuukausittain maksettavaan vuokraan sisältyy useimmilla leasing-palveluntarjoajilla myös vakuutus- ja rahoituskulut. Työnantajasi voi myös tarjota työsuhdepyörän etuna palkkasi päälle.
Mitä työsuhdepyörä maksaa työntekijälle?
Pyöräetu on työntekijälle tuloverovapaa luontoisetu 1200 euroon asti vuosittain. Työnantajat vähentävät pyöräedun arvon (yleensä 100 €/kk) työntekijän bruttopalkasta eli pyöräedun käyttäminen pienentää verotettavaa tuloa kuukausittain pyöräedun arvon verran tai työnantaja voi tarjota työsuhdepyörän etuna palkan päälle.
Työsuhdepyörän verotus
Työsuhdepolkupyörä hankitaan leasingsopimuksella tai työnantajan järjestämänä. Polkupyörästä saatua veroetua kutsutaan nimellä polkupyöräetu. Pyöräetu on täysin verovapaata tuloa, kun sen kustannukset yltävät 1200 euroon asti vuodessa. Eli etu ei siis ansiotulojen verotusta, kun kustannukset pysyvät tämän alla. Työsuhdepyörää hankkiessa, kannattaa ensimmäiseksi selvittää työnantajalta, millaista polkupyöräetua työnantaja tarjoaa.
Kysy työsuhdepyörien asiantuntijalta
Mietityttääkö jokin asia työsuhdepyörän hankinnassa? Ota yhteyttä meihin, niin autamme juuri sinulle sopivan pyörän valinnassa.