Sähköpyörät

Sähköpyörät tehokkaampaan pyöräilyyn

Sähköpyörä on erinomainen hankinta pyöräilyn ystävälle, joka haluaa lisätehoa pyöräreiteilleen. Sähköpyörän sähköavusteisuus on valmiina auttamaan tilanteissa, joissa voimat alkavat hiipua, kuten mäkisessä maastossa tai pidemmillä reiteillä pyöräillessä. Pyöräilyharrastuksen lisäksi sähköpyörä palvelee monipuolisesti kaikenlaisessa arjen hyötyliikunnassa, työmatka-ajosta aina ostoksilla käyntiin ja monessa muussa käyttötarpeessa, joissa paikasta toiseen halutaan liikkua suorituskykyisellä menopelillä.

Paras sähköpyörä joka tarpeeseen

Sähköpyörällä voi ajaa joko täysin ilman sähköavusteisuutta tai määrittämällä halutun sähköavustuksen tason itse, omien tarpeiden mukaan. Sähköavusteisuus on tervetullut piirre sähköpyörissä, sillä etenkin pidemmillä pyöräreiteillä avusteisuuden tarve voi tulla usein eteen. Tarjoamansa lisätehon lisäksi sähköpyörä on ympäristöystävällinen valinta, ja sillä voi myös huristella kaupungin kaduilla autoja ja julkisia liikennevälineitä nopeammin.

Sähköpyörät eri malleissa ja hintaluokissa

Sähköpyörien suosio on kasvanut viime vuosina huomattavasti, mistä johtuen niitä valmistetaan pyöräilyn eri alalajeihin sopivina malleina. Maastosähköpyörät ovat erityisen suosittuja sähköpyörämalleja, sillä niiden tarjoama lisäteho on erityisen tervetullut vaihtelevissa ja haastavissa maastoissa viihtyville pyöräilijöille. Maastosähköpyörät tarjoavat moottoreillaan sopivasti vääntöä ja lisätehoa alati muuttuvissa maastoissa ajamiseen, ja niiden muut ominaisuudet, kuten jousitus ja renkaat, on suunniteltu maastopyörien tapaan palvelemaan mahdollisimman hyvin vaihtelevissa maastoissa.

Kaupunkisähköpyörä puolestaan on sähköpyörämalli, joka toimii monipuolisesti kaupungin kaduilla huristellessa esimerkiksi työmatkojen ja asiointireissujen merkeissä. Monipuolinen hybridisähköpyörä taas on menopeli, joka toimii useissa käyttötarpeissa. Hybridit sopivat niin pidemmille pyöräilyreiteille ja retkiajoon kuin työmatka-ajoon ja kaikenlaiseen liikkumiseen kaupunkiolosuhteissa.

Myös halpa sähköpyörä toimii mainiosti

Pyörämallin lisäksi sähköpyörää valitessa monelle tärkeimpänä valintakriteerinä on sähköpyörän hinta. Sähköpyöriä valmistetaan useissa eri hintaluokissa, ja sähköpyörän hintaan vaikuttavat yhtä lailla niin moottorin teho, akun kapasiteetti kuin pyörän sisältämien komponenttien laatu. Sähköpyörän budjettia suunnitellessa kannattaa muiden polkupyörien tavoin huomioida se seikka, että mitä laadukkaammat komponentit pyörässä on, sitä pidemmän käyttöiän ne pystyvät tarjoamaan. Kun hankkii kerralla riittävän tehokkaalla moottorilla varustetun sähköpyörän, se ei jätä pulaan haastavillakaan reiteillä.

Sähköpyörät naisille ja miehille Budget Sportista

Budget Sportista löydät upeassa valikoimassa sähköpyörät naisille ja miehille. Valikoimassamme on tarjolla eri käyttötarkoituksiin suunnitellut sähköpyörät, joiden hintahaarukasta löytyy vaihtoehtoja jokaiselle kukkarolle sopivaan hintaan. Tarjoamme sähköpyöriä laadukkailta valmistajilta, kuten ATALA, Madison ja Whistle.

Usein kysytyt kysymykset sähköpyöristä

Mikä on paras sähköpyörä työmatkalle?

Kun valitaan paras sähköpyörä työmatkalle, on tärkeää ottaa huomioon useita tekijöitä, kuten matkan pituus, maaston vaativuus, käytettävissä oleva budjetti ja henkilökohtaiset mieltymykset sähköpyörän suhteen. Tässä on joitakin suosituksia eri käyttötarkoituksiin:

1. Hybridi- tai kaupunkisähköpyörät: Jos työmatkasi on pääosin asfaltoitua tietä kaupunkiympäristössä, hybridi- tai kaupunkipyörä voi olla hyvä valinta. Tällaiset pyörät tarjoavat mukavan ajoasennon ja usein varustettu lokasuojilla ja tavaratelineillä.

2. Sähkömaastopyörät: Jos työmatkasi sisältää haastavampaa maastoa tai hiekkateitä, harkitse sähköavusteista maastopyörää. Tällaisilla pyörillä voit helposti navigoida epätasaisessa maastossa.

3. Pitkän matkan sähköpyörät: Jos työmatkasi on pitkä tai sinun täytyy muuten ajaa pitkiä matkoja, harkitse sähköpyörää, jolla on pitkä akkukesto. Tämä varmistaa, että akku kestää koko matkan.

On tärkeää testata pyöriä ennen ostopäätöstä, jos mahdollista. Näin voit varmistaa, että pyörä sopii sinulle ja vastaa tarpeitasi. Myös pyöräilyyn erikoistuneet kaupat ja asiantuntijat voivat auttaa sinua valitsemaan juuri sinulle sopivan sähköpyörän työmatkaasi varten.

Miten sähköpyörä toimii?

Sähköpyörä toimii sähkömoottorin avulla, joka avustaa pyöräilijää polkemisen aikana. Sähköpyörän tärkein osa on sähkömoottori, joka yleensä sijaitsee joko etu- tai takapyörässä tai polkimien välityksellä varustetussa keskimoottorissa. Moottori toimii yleensä litiumioniakulla tai muulla vastaavalla akkuteknologialla.

Sähköpyörän akku on virtalähde moottorille. Se on yleensä kiinnitetty pyörän runkoon tai tavaratelineeseen. Akku voi olla irrotettava tai integroitu pyörän rakenteeseen. Akku ladataan yleensä sähköverkosta tai erillisestä laturista.

Sähköpyörässä on yleensä useita avustustasoja, jotka voit valita ohjausyksiköstä. Nämä tasot määrittävät, kuinka paljon moottori avustaa polkemista. Voit esimerkiksi valita kevyen avustustason tasaiselle tielle tai voimakkaamman avustuksen jyrkissä mäissä. Sähköpyörässä voi myös olla erilaisia antureita, kuten nopeusmittari, poljinnopeuden tunnistin ja vääntömomentin anturi. Nämä anturit lähettävät tietoa ohjausyksikölle, joka säätää moottorin avustusta vastaavasti.

Sähköpyörässä on yleensä polkemistunnistusjärjestelmä, joka havaitsee, kun pyörää polkee. Tämä aktivoi moottorin avustuksen, joka auttaa liikkumaan eteenpäin. Avustus lopetetaan yleensä, kun lopeettaa polkemisen tai kun saavuttaa pyörän nopeusrajan.

Joissakin sähköpyörissä on jarrutusenergian talteenottosysteemi. Kun jarruttaa, moottori muuttuu generaattoriksi ja tuottaa sähköä, joka ladataan takaisin akkuun. Tämä auttaa pidentämään pyörän toimintamatkaa ja hyödyntää jarrutusta liike-energiana.

Kuinka pitkä työmatka sähköpyörällä onnistuu?

Sähköpyörän työmatkan pituus riippuu useista tekijöistä, kuten akun kapasiteetista, maaston profiilista, pyöräilijän painosta, avustustason valinnasta ja ajonopeudesta. Yleisesti ottaen sähköpyörä voi tarjota toimintamatkan 40-120 kilometriä yhdellä akun latauksella. Tehokkaammat akut voivat tarjota pidemmän toimintamatkan.

On kuitenkin tärkeää huomioida, että nämä luvut ovat suuntaa-antavia ja voivat vaihdella eri sähköpyörämallien välillä. Lisäksi sähköpyörän toimintamatkaan vaikuttaa myös pyöräilijän oma panos, eli kuinka paljon hän itse polkee ilman moottorin apua.

Jos harkitset sähköpyörän hankkimista työmatkapyöräilyyn, kannattaa tutustua pyörän teknisiin tietoihin ja valmistajan ilmoittamaan toimintamittariin. Näin saat paremman käsityksen siitä, kuinka pitkä matka pyörällä voisi sujua yhdellä latauksella omassa käyttötilanteessasi.

Kannattaako sähköpyörän osto?

Sähköpyörän osto kannattaa harkita useista eri näkökulmista riippuen yksilöllisistä tarpeista ja olosuhteista. Tässä on joitakin tekijöitä, jotka kannattaa ottaa huomioon päätöstä tehdessä:

1. Työmatkan pituus: Jos työmatkasi on kohtuullisen pitkä tai kohtaat haastavia mäkiä matkalla, sähköpyörä voi olla erinomainen vaihtoehto. Sähköavustus tekee matkasta helpomman ja nopeamman, vähentäen hikoilua ja rasitusta.

2. Säästöt ja kustannukset: Vaikka sähköpyörän alkuinvestointi voi olla korkeampi kuin tavallisen polkupyörän, pitkällä aikavälillä sähköpyörä voi tuoda säästöjä. Sähköpyörällä voit vähentää tai jopa välttää polttoainekustannukset, pysäköintimaksut ja julkisen liikenteen kustannukset.

3. Ympäristöystävällisyys: Sähköpyörä on ympäristöystävällisempi vaihtoehto kuin perinteinen auto tai moottoripyörä, sillä se ei tuota päästöjä ajon aikana. Se voi auttaa vähentämään hiilijalanjälkeäsi ja edistää kestävää liikkumista.

4. Terveyshyödyt: Sähköpyöräily tarjoaa liikunnallisia etuja, vaikka pyörässä onkin sähköavustus. Se voi kannustaa sinua pyöräilemään enemmän ja tekemään pidempiä matkoja, mikä parantaa kuntoa ja hyvinvointia.

5. Ajan säästö: Sähköpyöräily voi olla nopeampaa kuin perinteinen pyöräily tai joukkoliikenne ruuhkaisilla reiteillä. Voit välttää liikenneruuhkat ja saapua määränpäähän nopeammin, mikä voi säästää aikaa päivittäisessä matkustamisessa.

On kuitenkin tärkeää huomioida, että jokainen tilanne ja henkilö on erilainen. Ennen ostopäätöksen tekemistä kannattaa harkita omia tarpeita, testata erilaisia malleja ja keskustella alan asiantuntijoiden kanssa saadakseen paremman käsityksen siitä, onko sähköpyörä sinulle sopiva vaihtoehto.

Kuinka kauan sähköpyörän akku kestää?

Sähköpyörän akun kesto riippuu useista tekijöistä, kuten akun kapasiteetista, avustustason käytöstä, maaston profiilista, pyöräilijän painosta ja ajonopeudesta. Yleisesti ottaen sähköpyörän akku voi kestää 40–100 kilometriä yhdellä latauksella.

Akun kapasiteetti, joka ilmoitetaan watittitunteina (Wh) tai ampeeritunteina (Ah), vaikuttaa suoraan toiminta-aikaan. Suurempi kapasiteetti tarkoittaa pidempää ajomatkaa. Esimerkiksi 400 Wh akku voi tarjota noin 40-100 kilometriä toimintamatkaa, kun taas 600 Wh akku voi tarjota noin 60-150 kilometriä toimintamatkaa. Täytyy kuitenkin muistaa, että nämä ovat vain suuntaa-antavia arvioita ja voivat vaihdella eri sähköpyörämalleissa.

Akkukesto voi myös vaihdella sen mukaan, kuinka paljon itse poljet ilman sähköavustusta. Jos käytät korkeaa avustustasoa jatkuvasti tai ajat haastavassa maastossa, akun kesto voi lyhentyä. Toisaalta, jos käytät vähemmän avustusta tai panostat enemmän omiin polkemistaitoihisi, akun kesto voi pidentyä.

Ennen sähköpyörän hankintaa on hyvä tutustua valmistajan ilmoittamaan akun toimintamittariin ja keskustella myyjän kanssa tarkemmin akun kestosta, jotta voit valita sopivan akkukapasiteetin omiin tarpeisiisi.

Kuinka kovaa sähköpyörällä pääsee?

Sähköpyörän huippunopeus riippuu maasta, moottorin tehokkuudesta ja lainsäädännöstä, joka vaihtelee eri maissa ja alueilla. Suomessa sähköpyörien huippunopeus on rajoitettu 25 kilometriin tunnissa, jos kyseessä on pyörä, joka luokitellaan polkupyöräksi tai kevyeksi sähköajoneuvoksi.

On kuitenkin olemassa myös erityisiä sähköpyöriä, jotka on suunniteltu saavuttamaan korkeampia huippunopeuksia. Nämä pyörät voivat ylittää 45 km/h nopeuden ja niitä koskee usein tiukempi lainsäädäntö tai ne vaativat ajokortin.

On tärkeää tarkistaa paikalliset liikennesäännöt ja lainsäädäntö sähköpyörän huippunopeuden osalta omalla alueellasi. Sähköpyörän valmistaja voi myös antaa tietoja kyseisen mallin huippunopeudesta.

Tällä hetkellä miesten ja naisten sähköpyörät -tuoteryhmässä on 15 tuotetta.

Suosituin tuotteemme tässä ryhmässä on ATALA 29" B-cross A3.2 LT10 - maastosähköpyörä (harmaa), 2099,00 €. Muita suosittuja malleja ovat Ghost E-ASX 130 Universal - maastosähköpyörä (harmaa), 3490,00 €, ATALA Clever 8.1 LT10 Man - miesten hybridisähköpyörä (sininen), 2190,00 € sekä Tunturi E-Forte Automatic - citysähköpyörä (harmaa), 2450,00 €. Laajasta valikoimasta löytyy jotain jokaiseen makuun!