Sivun kuvat ovat viitteellisiä

Näin valitset varusteet salibandyyn

Näin valitset salibandymaalivahdin varusteet

Maski – Maski, eli kypärä on maalivahdin tärkein suoja. Maskin tulee olla sopivan kokoinen ja sen täytyy istua päähän tukevasti.

Paita – Paitojen ominaisuudet vaihtelevat. Jotkin paidat ovat enemmän topattuja kuin toiset. Paitaa valitessa tulee miettiä tarvitseeko alle mahtua rintapanssari. On tärkeää valita sopivan kokoinen paita, sillä liian iso voi heikentää liikkumista.

Rintapanssari – Rintapanssarin käyttäminen on suositeltavaa, sillä kovaa lähtenyt laukaus voi tehdä kipeää. Valitse sopivan kokoinen panssari, jotta liikkuvuus ei kärsi.

Housut – Housujen suojissa sekä liukuominaisuuksissa on eroja. Valitse sopivan kokoiset sekä riittävän taipuisat housut. Kiinnitä huomioita toppauksiin sekä vyötärön kiinnitykseen. Housujen alla on suositeltavaa käyttää salibandyyn suunniteltuja polvisuojia.

Polvisuojat – Maalivahdin polvisuojia on pitkiä sekä lyhyitä malleja. Polvisuojan tulee istua tarpeeksi napakasti jalkaan, jotta suoja pysyy paikallaan myös maalivahdin liikkuessa.

Hanskat – Maalivahdin hanskojen tarkoitus on suojata sekä parantaa otetta palloon. Hanskojen ominaisuudet vaihtelevat. Kiinnitä huomiota hanskojen suojaavuuteen sekä materiaaleihin. Erityisesti kämmenen materiaali vaikuttaa paljon siihen, millaisen otteen pallosta saa. Hanskan tulee olla sopivan napakka, jotta pallotuntuma säilyy hyvänä.

Lue myös:

Näin valitset salibandymailan
  • Salibandymailaa valitessa täytyy tietää kätisyys: mailasta kiinni pidettäessä vasen käsi alapuolella pelaava on ”Left” ja oikea käsi alapuolella pelaava on ”Right”.
  • Salibandymailassa pituuden lisäksi tärkeää on tietää oikea varren jäykkyys, jolloin laukaukseen saadaan helpommin lisää voimaa.
  • Varsi voi olla joko pyöreä tai ovaali, ja on oikeastaan pelaajasta kiinni millainen ote sopii paremmin.
  • Myös mailan lavoissa on eroja; lavan kovuus voi olla pehmeä (soft), normaali (medium) tai kova (hard). Lapaa valitessa tarkista, että se sopii mailanvarteen.
  • Mailojen valmistuksessa käytetään erilaisia materiaaleja. Kevyemmät ja hieman kalliimmat mailat soveltuvat aktiivipelaajan tarpeisiin, kun taas harrastepelaaja pärjää edullisemmallakin mailalla.
  • Yleisesti aikuisilla mailan pituus on 95-104cm ja lapsilla sekä nuorilla 60-95cm.

Lue myös:

Näin valitset salibandyvarusteet

Salibandy on sisätiloissa pelattava mailapeli. Salibandy on saanut vaikutteita jääkiekosta, katukiekosta ja jääpallosta. Nimitystä sähly tarkoitetaan, kun leikki- tai kuntoilumielessä pelataan salibandyn varianttia, jossa sääntöjä muokataan tilanteeseen sopiviksi.

Salibandy on sisätiloissa pelattava mailapeli. Salibandy on saanut vaikutteita jääkiekosta, katukiekosta ja jääpallosta. Nimitystä sähly tarkoitetaan, kun leikki- tai kuntoilumielessä pelataan salibandyn varianttia, jossa sääntöjä muokataan tilanteeseen sopiviksi. Salibandy on kehittynyt kilpaurheiluksi miesten ja naisten salibandyliigojen, maajoukkuetoiminnan ja MM-kisojen ansiosta. Kuten kaikki joukkuepelit, niin salibandykin on sosiaalinen monipuolinen liikuntalaji. Siinä kehittyy aerobinen kuntoja ja räjähtävä voimantuotto, mutta siinä tarvitaan myös hyvää koordinaatiokykyä ja pelinlukutaitoa.

Omat pelivarusteet on hyvä hankkia ennen harrastuksen aloittamista. Jokaisen salibandyn pelaajan tärkein varuste on hyvä salibandymaila. Katso valintaoppaastamme kuinka valitaan salibandymaila. Sähly- eli reikäpalloja kannattaa hankkia kerralla useampia, koska pelin aikana palloja saattaa kulua useampikin. Suojalasien käyttö on Salibandyliiton alaisissa sarjoissa pakollista vuonna 1999 ja sen jälkeen syntyneillä pelaajilla. Hyvät salibandykengät tai sisäpelikengät kuuluvat myös jokaisen pelaajan tärkeimpiin varusteisiin. Salibandykenkien ominaisuuksiin kuuluu hengittävyys ja iskunvaimennus. Ne tukevat nilkkaa ja niissä on pitoa koville alustoille.

Budget Sportista löydät valikoimastamme varusteet salibandyyn helposti, edullisesti ja nopeasti! Salibandyvarusteita on tunnetuilta merkeiltä, kuten Unihog, Oxdog, Fat Pipe, Zone ja Exel. Tutustu myös urheiluvaatevalikoimaan löytääksesi juuri itsellesi sopivat treenivaatteet ja sisäpelikengät. Valikoimassamme on myös maalivahdinvarusteet. Osta salibandymailat ja muut varusteet kätevästi verkkokaupastamme tai tarkista haluamasi tuotteen myymäläsaatavuus. Myymälöiden henkilökuntamme auttaa tarvittaessa.

Salibandymailat

Tärkein varuste salibandyssa on tietenkin salibandymaila. Valikoimassamme on salibandymailoja tunnetuilta merkeiltä, kuten Unihog, Oxdog, Fat Pipe, Zone ja Exel. Salibandymailaa valitessa tulee ottaa huomioon: kumpi kätinen pelaaja on, minkä pituinen pelaaja on ja mailan jäykkyys. Kätisyyden määrittää se kumpi käsi on pelaajalla alempana pitäessä salibandymailasta kiinni. Salibandymailan pituus puolestaan on hyvä suurin piirtein ylettyessään pelaajan navan korkeudelle. Jäykkyys (flex) vaikuttaa pelituntumaan ja lukema paljastaa paljon salibandymailan varsi taipuu laukaistaessa. Mitä suurempi numero on, sitä pehmeämpi varsi on kyseessä. Valitse pehmeämpi salibandymaila mikäli tarvitset helpomman tuntuman palloon ja voimaa laukaukseen. Pehmeä varsi antaa lisävoimaa laukaukselle salibandymailan taipuisuuden ansiosta. Tilaa oma salibandymailasi Budget Sportin verkkokaupasta tai tarkista haluamasi tuotteen myymäläsaatavuus. Myymälöiden henkilökuntamme auttaa tarvittaessa.

Salibandyvaatteet

Virallisissa salibandyotteluissa tulee käyttää pitkien housujen sijaan shortseja, joiden suositellaan olevan polveen asti ulottuvia. Salibandyn kevyempi ja kuntoliikunnassa suosittu versio eli sähly on pukeutumisvaatimuksiltaan vieläkin vapaamuotoisempi: päällä kannattaa olla vaatteet, joissa on mukava pelata. Pelin tiimellyksessä tulee taatusti hiki, joten hengittävät salibandyvaatteet ovat tärkeät. Salibandyhousut pelaajilla voivat olla polveen ulottuvat urheilushortsit tai pidempilahkeiset trikoot. Salibandyvaatteiden yläosana on salibandypaita tai salibandyliivi. Suosituin vaihtoehto on perusmallinen t-paita, jossa hihat ulottuvat lähelle kyynärtaipeita. Salibandyssa käytettävät pelisukat puolestaan ulottuvat polveen asti, niiden joustavat kuidut tuntuvat käytössä mukavilta, ja saumattomasti istuvat leikkaukset antavat hyvän tuen pohkeille. Paitsi salibandyvaatteet ja muut lajiin tarvittavat varusteet, löydät Budget Sportin verkkokaupasta myös hyödyllistä välinetietoa salibandysta. Lue lisää valintaoppaistamme:

Budget Sportista voit hankkia salibandyvaatteet huippumerkeiltä kaiken ikäisille säbän harrastajille. Poikien salibandypaita, Umbro-urheilushortsit, Fat Pipe -pelisukat ja kaikki muutkin valikoimamme salibandyvaatteet ovat saatavilla kätevästi verkkokaupastamme tai Budget Sportin myymälästä. Tutustu mallistoomme ja tule ostoksille!

Salibandy maalivahdin varusteet

Salibandyn ykkönen – maalivahti – torjuu pallot parhaiten laadukkailla varusteilla! Salibandy maalivahdin varusteet sisältävät maskin, housut, paidan ja kengät; joko salibandyyn suunnitellut kengät tai perinteiset painikengät, jossa on pitävä kumipohja. Lisäksi maalivahdin varusteisiin kuuluu usein myös ohuet maalivahdin hanskat, lonkkasuojat ja kyynärpääsuojat. Pelin sääntöjen mukaan salibandy maalivahdin varusteet tulee olla vain maalivahdin suojaamiseen ja niissä ei saa olla osia, jotka peittävät maalia.

Salibandyjoukkueen maalivahdin panssaripaita on parhaimmillaan valmistettu kevyestä, hengittävästä ja nopeasti kuivuvasta materiaalista ja lisäksi paidan mukavuutta lisää kainaloissa olevat tuuletusaukot. Paidan muotoiltu ja topattu etuosa suojaa vartalon etuosaa tehokkaasti pallon iskuilta. Salibandy maalivahdin Fat Pipen, Oxdogin ja Unihocin panssaripaidat on myös topattu olkapäillä ja hihoissa. Maalivahdin paita istuu hyvin myös vauhdikkaammassa pelissä kun paidassa on silikoniteippaukset. Muista myös salibandy maalivahdin hanskat, jossa on täydellinen istuvuus, erityisen pitävät kämmenosat silikonipinnalla ja säädettävä tarrakiinnitys. Maalivahdin housut taas on varustettu erilaisilla tikkauksilla, toppauksilla ja jousto-ominaisuuksilla. Istuvuus ja suojusten säätömahdollisuudet on huomioitu erityisen tarkkaan, sillä maalivahdin torjunta-asennot vaativat varusteilta todella paljon joustavuutta.

Älä jätä sählytreenejä väliin huonojen varusteiden takia. Hanki salibandy maalivahdin varusteet halvalla ja lähde pelikentälle valmiimpana kuin koskaan aikaisemmin. Siisteimmät torjunnat teet kun salibandy maalivahdin varusteet ovat ajan tasalla ja varusteet suunniteltu juuri maalivahdille: hanki edullisesti suojapaita, mv-paita, kyynärsuojahiha, mv-housut, mv-shortsit, mv-alasuojat, polvisuojat ja maalivahdin kengät kätevästi yhdestä urheilukaupasta. Budget sportissa on salibandy maalivahdin suosikkimerkit kuten, Fatpipe, Oxdog ja Unihoc. Menesty maalin edessä ja tilaa sujuvasti salibandy maalivahdin varusteet verkkokaupasta tai tutustu myymäläkohtaiseen saatavuuteen. Myymäläloden henkilökunta auttaa tarvittaessa.

Lue myös:

Näin valitset suojalasit salibandyyn

Suojalasit

  • Suojalasit ovat pakollinen varuste kaikille 1.1.1999 jälkeen syntyneille junioreille sen kauden loppuun asti, jolloin pelaaja täyttää 18 -vuotta.
  • Lasit suojaavat silmiä pallon- ja mailaniskuilta. Salibandyliitto suosittelee laseja kaikille pelaajille.
  • Valitse päähän hyvin istuvat lasit. Suojalasien istuvuuteen voi vaikuttaa niskapannan avulla, joka pitää lasit paikallaan pelin aikana.

Lue myös:

Pelaajan pituus

Varren pituus

115 - 123 cm

65 cm

124 - 131 cm

70 cm

132 - 141 cm

75 cm

142 - 150 cm

80 cm

151 - 159 cm

85 cm

160 - 168 cm

90 cm

169 - 177 cm

95 cm

178 - 186 cm

100 cm

Flex

Jäykkyys

Kenelle?

30-36

Taipuisa

Juniorit ja naiset

26-29

Keskijäykkä

Miehet

23-25

Jäykkä

Voimakkaat miehet