Sivun kuvat ovat viitteellisiä

Näin valitset salibandymaalivahdin varusteet

Näin valitset salibandymaalivahdin varusteet

Maski – Maski, eli kypärä on maalivahdin tärkein suoja. Maskin tulee olla sopivan kokoinen ja sen täytyy istua päähän tukevasti.

Paita – Paitojen ominaisuudet vaihtelevat. Jotkin paidat ovat enemmän topattuja kuin toiset. Paitaa valitessa tulee miettiä tarvitseeko alle mahtua rintapanssari. On tärkeää valita sopivan kokoinen paita, sillä liian iso voi heikentää liikkumista.

Rintapanssari – Rintapanssarin käyttäminen on suositeltavaa, sillä kovaa lähtenyt laukaus voi tehdä kipeää. Valitse sopivan kokoinen panssari, jotta liikkuvuus ei kärsi.

Housut – Housujen suojissa sekä liukuominaisuuksissa on eroja. Valitse sopivan kokoiset sekä riittävän taipuisat housut. Kiinnitä huomioita toppauksiin sekä vyötärön kiinnitykseen. Housujen alla on suositeltavaa käyttää salibandyyn suunniteltuja polvisuojia.

Polvisuojat – Maalivahdin polvisuojia on pitkiä sekä lyhyitä malleja. Polvisuojan tulee istua tarpeeksi napakasti jalkaan, jotta suoja pysyy paikallaan myös maalivahdin liikkuessa.

Hanskat – Maalivahdin hanskojen tarkoitus on suojata sekä parantaa otetta palloon. Hanskojen ominaisuudet vaihtelevat. Kiinnitä huomiota hanskojen suojaavuuteen sekä materiaaleihin. Erityisesti kämmenen materiaali vaikuttaa paljon siihen, millaisen otteen pallosta saa. Hanskan tulee olla sopivan napakka, jotta pallotuntuma säilyy hyvänä.