Sivun kuvat ovat viitteellisiä

Näin valitset salibandyvarusteet

Näin valitset salibandyvarusteet

Salibandy on sisätiloissa pelattava mailapeli. Salibandy on saanut vaikutteita jääkiekosta, katukiekosta ja jääpallosta. Nimitystä sähly tarkoitetaan, kun leikki- tai kuntoilumielessä pelataan salibandyn varianttia, jossa sääntöjä muokataan tilanteeseen sopiviksi.

Salibandy on sisätiloissa pelattava mailapeli. Salibandy on saanut vaikutteita jääkiekosta, katukiekosta ja jääpallosta. Nimitystä sähly tarkoitetaan, kun leikki- tai kuntoilumielessä pelataan salibandyn varianttia, jossa sääntöjä muokataan tilanteeseen sopiviksi. Salibandy on kehittynyt kilpaurheiluksi miesten ja naisten salibandyliigojen, maajoukkuetoiminnan ja MM-kisojen ansiosta. Kuten kaikki joukkuepelit, niin salibandykin on sosiaalinen monipuolinen liikuntalaji. Siinä kehittyy aerobinen kuntoja ja räjähtävä voimantuotto, mutta siinä tarvitaan myös hyvää koordinaatiokykyä ja pelinlukutaitoa.

Omat pelivarusteet on hyvä hankkia ennen harrastuksen aloittamista. Jokaisen salibandyn pelaajan tärkein varuste on hyvä salibandymaila. Katso valintaoppaastamme kuinka valitaan salibandymaila. Sähly- eli reikäpalloja kannattaa hankkia kerralla useampia, koska pelin aikana palloja saattaa kulua useampikin. Suojalasien käyttö on Salibandyliiton alaisissa sarjoissa pakollista vuonna 1999 ja sen jälkeen syntyneillä pelaajilla. Hyvät salibandykengät tai sisäpelikengät kuuluvat myös jokaisen pelaajan tärkeimpiin varusteisiin. Salibandykenkien ominaisuuksiin kuuluu hengittävyys ja iskunvaimennus. Ne tukevat nilkkaa ja niissä on pitoa koville alustoille.

Budget Sportista löydät valikoimastamme varusteet salibandyyn helposti, edullisesti ja nopeasti! Salibandyvarusteita on tunnetuilta merkeiltä, kuten Unihog, Oxdog, Fat Pipe, Zone ja Exel. Tutustu myös urheiluvaatevalikoimaan löytääksesi juuri itsellesi sopivat treenivaatteet ja sisäpelikengät. Valikoimassamme on myös maalivahdinvarusteet. Osta salibandymailat ja muut varusteet kätevästi verkkokaupastamme tai tarkista haluamasi tuotteen myymäläsaatavuus. Myymälöiden henkilökuntamme auttaa tarvittaessa.

Salibandymailat

Tärkein varuste salibandyssa on tietenkin salibandymaila. Valikoimassamme on salibandymailoja tunnetuilta merkeiltä, kuten Unihog, Oxdog, Fat Pipe, Zone ja Exel. Salibandymailaa valitessa tulee ottaa huomioon: kumpi kätinen pelaaja on, minkä pituinen pelaaja on ja mailan jäykkyys. Kätisyyden määrittää se kumpi käsi on pelaajalla alempana pitäessä salibandymailasta kiinni. Salibandymailan pituus puolestaan on hyvä suurin piirtein ylettyessään pelaajan navan korkeudelle. Jäykkyys (flex) vaikuttaa pelituntumaan ja lukema paljastaa paljon salibandymailan varsi taipuu laukaistaessa. Mitä suurempi numero on, sitä pehmeämpi varsi on kyseessä. Valitse pehmeämpi salibandymaila mikäli tarvitset helpomman tuntuman palloon ja voimaa laukaukseen. Pehmeä varsi antaa lisävoimaa laukaukselle salibandymailan taipuisuuden ansiosta. Tilaa oma salibandymailasi Budget Sportin verkkokaupasta tai tarkista haluamasi tuotteen myymäläsaatavuus. Myymälöiden henkilökuntamme auttaa tarvittaessa.

Salibandyvaatteet

Virallisissa salibandyotteluissa tulee käyttää pitkien housujen sijaan shortseja, joiden suositellaan olevan polveen asti ulottuvia. Salibandyn kevyempi ja kuntoliikunnassa suosittu versio eli sähly on pukeutumisvaatimuksiltaan vieläkin vapaamuotoisempi: päällä kannattaa olla vaatteet, joissa on mukava pelata. Pelin tiimellyksessä tulee taatusti hiki, joten hengittävät salibandyvaatteet ovat tärkeät. Salibandyhousut pelaajilla voivat olla polveen ulottuvat urheilushortsit tai pidempilahkeiset trikoot. Salibandyvaatteiden yläosana on salibandypaita tai salibandyliivi. Suosituin vaihtoehto on perusmallinen t-paita, jossa hihat ulottuvat lähelle kyynärtaipeita. Salibandyssa käytettävät pelisukat puolestaan ulottuvat polveen asti, niiden joustavat kuidut tuntuvat käytössä mukavilta, ja saumattomasti istuvat leikkaukset antavat hyvän tuen pohkeille. Paitsi salibandyvaatteet ja muut lajiin tarvittavat varusteet, löydät Budget Sportin verkkokaupasta myös hyödyllistä välinetietoa salibandysta. Lue lisää valintaoppaistamme:

Budget Sportista voit hankkia salibandyvaatteet huippumerkeiltä kaiken ikäisille säbän harrastajille. Poikien salibandypaita, Umbro-urheilushortsit, Fat Pipe -pelisukat ja kaikki muutkin valikoimamme salibandyvaatteet ovat saatavilla kätevästi verkkokaupastamme tai Budget Sportin myymälästä. Tutustu mallistoomme ja tule ostoksille!

Salibandy maalivahdin varusteet

Salibandyn ykkönen – maalivahti – torjuu pallot parhaiten laadukkailla varusteilla! Salibandy maalivahdin varusteet sisältävät maskin, housut, paidan ja kengät; joko salibandyyn suunnitellut kengät tai perinteiset painikengät, jossa on pitävä kumipohja. Lisäksi maalivahdin varusteisiin kuuluu usein myös ohuet maalivahdin hanskat, lonkkasuojat ja kyynärpääsuojat. Pelin sääntöjen mukaan salibandy maalivahdin varusteet tulee olla vain maalivahdin suojaamiseen ja niissä ei saa olla osia, jotka peittävät maalia.

Salibandyjoukkueen maalivahdin panssaripaita on parhaimmillaan valmistettu kevyestä, hengittävästä ja nopeasti kuivuvasta materiaalista ja lisäksi paidan mukavuutta lisää kainaloissa olevat tuuletusaukot. Paidan muotoiltu ja topattu etuosa suojaa vartalon etuosaa tehokkaasti pallon iskuilta. Salibandy maalivahdin Fat Pipen, Oxdogin ja Unihocin panssaripaidat on myös topattu olkapäillä ja hihoissa. Maalivahdin paita istuu hyvin myös vauhdikkaammassa pelissä kun paidassa on silikoniteippaukset. Muista myös salibandy maalivahdin hanskat, jossa on täydellinen istuvuus, erityisen pitävät kämmenosat silikonipinnalla ja säädettävä tarrakiinnitys. Maalivahdin housut taas on varustettu erilaisilla tikkauksilla, toppauksilla ja jousto-ominaisuuksilla. Istuvuus ja suojusten säätömahdollisuudet on huomioitu erityisen tarkkaan, sillä maalivahdin torjunta-asennot vaativat varusteilta todella paljon joustavuutta.

Älä jätä sählytreenejä väliin huonojen varusteiden takia. Hanki salibandy maalivahdin varusteet halvalla ja lähde pelikentälle valmiimpana kuin koskaan aikaisemmin. Siisteimmät torjunnat teet kun salibandy maalivahdin varusteet ovat ajan tasalla ja varusteet suunniteltu juuri maalivahdille: hanki edullisesti suojapaita, mv-paita, kyynärsuojahiha, mv-housut, mv-shortsit, mv-alasuojat, polvisuojat ja maalivahdin kengät kätevästi yhdestä urheilukaupasta. Budget sportissa on salibandy maalivahdin suosikkimerkit kuten, Fatpipe, Oxdog ja Unihoc. Menesty maalin edessä ja tilaa sujuvasti salibandy maalivahdin varusteet verkkokaupasta tai tutustu myymäläkohtaiseen saatavuuteen. Myymäläloden henkilökunta auttaa tarvittaessa.