Näin valitset jalkapallosuojat

Säärisuojat

Kuinka valitaan säärisuojat? Hyvät säärisuojat kuuluvat jokaisen jalkapalloilijan perusvarustukseen. Säärisuojat suojaavat sääriä iskulta ja naarmuilta. Säärisuojat ovat ehdoton hankinta, sillä jalkapalloharjoituksissa ja -peleissä ei voi välttyä yhteentörmäyksiltä ja kaatumisilta. Kun hankit asianmukaiset säärisuojat, voit pelata turvallisesti ja keskittyä täysillä maalin tekoon. Hyvät säärisuojat ovat rakenteeltaan kevyet, kestävät ja sisältä pehmustetut. Säärisuojien kiinnitysmekanismin tulee tehokas, sillä suojien on pysyttävä paikallaan koko pelin ajan. Väärän kokoiset tai oman jalkaan sopimattomat suojat häiritsevät keskittymistä peliin. Olitpa siis aloitteleva jalkapallon pelaaja tai kokeneempi palloilija, muista hankkia laadukkaat jalkapallosuojat.
Jotta säärisuojat suojaisivat parhaalla mahdollisella tavalla, niistä tulee valita aina oikea koko. Lasten ja aikuisten pelaajien säärisuojat ovat luonnollisesti erin kokoisia – älä siis osta lapselle aikuisille tarkoitettuja säärisuojia. Säärisuojien tulee niiden pituussuunnassa ylettyä noin säären puoleenväliin. Leveyssuunnassa säärisuojien tulee istua tukevasti ja mukavasti – liian väljät suojat eivät pysy paikoillaan, jolloin sääret saattavat tiukassa tilanteessa kolhiutua. Sen sijaan liian pitkät säärisuojat tuntuvat epämukavilta ja ne jalassa on vaikea juosta. Jos haluat mahdollisimmat tukevat ja suojaavat säärisuojat, valitse malli, joihin on yhdistetty kiinteät nilkkasuojukset.

Budget Sportin valikoimasta löydät paljon erilaisia säärisuojia. Valikoimastamme löydät sekä aikuisten että lasten säärisuojat edullisesti ja helposti. Valikoimastamme löytyvät tunnetut ja laadukkaat merkit, kuten Nike ja Adidas. Säärisuojien lisäksi löydät meiltä hyvän valikoiman myös jalkapallokenkiä, jalkapallovarusteita ja jalkapallovaatteita, jotka voit tilata helposti verkkokaupastamme tai ostaa ne lähimmästä Budget Sport -myymälästä.

Säärisuojien valinta

  • Kansainvälisen jalkapalloliiton sääntöjen mukaan säärisuojien käyttäminen on pelaajille pakollista. Suojien käyttöä suositellaan myös pihapeleihin.
  • Säärisuojien paketeissa on usein yksilölliset koko-ohjeet kyseiselle suojalle. Pääsääntö on kuitenkin, että suoja saisi ylettyä korkeintaan säären puoleenväliin saakka.
  • Nilkkasuojalliset säärisuojat antavat parhaan suojan. Nilkkasuojattomat sekä tuubisukkamalliset säärisuojat antavat nilkan liikkua vapaasti, mutta altistavat nilkan iskuille.
  • Säärisuojien hinta perustuu niissä käytettyihin materiaaleihin. Kalliimmat suojat ovat usein kevyempiä sekä suojaavampia. Harrastepelaajan tarpeisiin soveltuu edullisemmatkin säärisuojat.