Sivun kuvat ovat viitteellisiä

Näin valitset jalkapallon

Näin valitset jalkapallon

Haluatko löytää hyvän ja edullisen jalkapallon? Budget Sportin jalkapallovalikoimasta löydät paljon erilaisia jalkapalloja pysyvästi edulliseen hintaan! Valikoimastamme löytyvät jalkapalloilun tunnetut ja luotettavat huippumerkit, kuten Select ja Nike. Budget Sportin valikoimasta löydät myös muut tärkeät vaatteet ja varusteet jalkapalloon. Tutustu valikoimamme edullisiin jalkapallokenkiin, jalkapallosukkiin, säärisuojiin ja jalkapallopaitoihin.

Ilman hyvää jalkapalloa ei voi taitavinkaan jalkapalloilija pelata. Oma jalkapallo on hyödyllinen hankinta kenelle tahansa pelaajalle – sen avulla voi harjoitella potkuja, syöttöjä ja pallon kuljetusta kotipihalla tai viereisellä urheilukentällä. Jalkapalloista löytyy erilaiset koot sekä aikuisille pelaajille, että lapsille. Jalkapallojen koot ilmaistaan numeroilla: aikuisten pelipallo on kooltaan yleensä 5 ja lasten jalkapallo on kooltaan 3 tai 4. Jotta pallolla olisi helppo ja miellyttävä pelata, sen tulee olla ilmapaineeltaan tarpeeksi napakka. Pallo, jossa ei ole riittävästi ilmaa, on raskas ja vaikeasti hallittava. Jalkapalloon voi tarvittaessa pumpata lisää ilmaa, mutta rikkoutuneen pallon tilalle pitää ostaa uusi.

Jalkapalloista löytyy myös erilasia materiaalivaihtoehtoja. Ennen kuin ostat jalkapalloa, tarkista, millaiselle pelialustalle se on suunniteltu. Hiekkakentille ja nurmikentälle löytyy yleensä niihin erikseen suunnitellut jalkapallot. Sisätiloihin ja futsal-kentille löytyy yleensä omanalaisensa jalkapallot. Jos pelaat monipuolisesti ulkona ympäri vuoden – kannattaa valita jalkapallo, joka kestää hyvin erilaisia lämmön ja sään vaihteluja. Kylmiin ja kosteisiin pelisäihin kannattaa hankkia vedenpitävä jalkapallo. Etsitpä millaista jalkapalloa tahansa, Budget Sportin valikoimasta löydät paljon hyviä vaihtoehtoja edulliseen hintaan!

  • Jalkapallon koon valitsemiseen vaikuttaa pelaajan ikä.
  • Eri jalkapallot on valmistettu erilaisista materiaaleista, ja ne soveltuvat eri alustoille. Kalliimmat, aktiivipelaajille suunnatut pallot, ovat pomppu- ja lento-ominaisuuksiltaan parempia halvempia parempia. Ylemmän hintaluokan pallot ovat usein myös kestävämpiä.
  • Futsalpallot ovat tarkoitettu sisätiloissa pelattavaan jalkapalloon.
  • Tekniikkapallot soveltuvat harjoitteluun sekä pienten lasten pihapeleihin.
  • Jalkapallon suosituspaine on noin 0,6 bar - 1,1 bar.

Jalkapallon koko-opas

Jalkapalloista löytyy erilaiset koot sekä aikuisille pelaajille, että lapsille.

Koko

Kenelle?

5

Yli 14 -vuotiaat ja aikuiset

4

10-14 -vuotiaat

3

9 -vuotiaaksi asti

1

Mini- ja tekniikkapallo