Mitä tehdä kavereiden kanssa?

Kavereiden kanssa on aina hauska viettää aikaa, mutta joskus tylsä hetki voi yllättää. Lue artikkelistamme 15 kivaa vinkkiä puuhailuun yhdessä kavereiden kanssa ja inspiroidu kokeilemaan jotain uutta! Saat hauskoja ideoita tekemiseen kotona, ulkona ja liikunnan parissa.

Uusia ideoita tylsiin hetkiin

Joskus voi olla vaikea keksiä, mitä tehdä kavereiden kanssa, ja silloin voi tuntua, että tylsyys valtaa alaa. Mutta hieman mielikuvitusta herättelemällä voi keksiä vaikka mitä kivaa tekemistä – kenties jotain, mitä kukaan kavereista ei ole koskaan kokeillut. Yhdessä tekeminen luo iloa ja hyvää oloa! Kokeile vaikkapa näitä vinkkejä, kun et tiedä mitä tehdä, kun on tylsää kaverin kanssa:

 1. Vaihtakaa taitojanne. Mitä sinä osaat, mutta kaverisi ei? Opettakaa toisillenne jokin taito, jota toinen ei osaa. Kumpikin pääsee opettamaan sekä oppimaan jotain uutta.
 2. Järjestäkää peli- tai elokuvailta. Kumpikin saa valita yhden mieleisen videopelin tai elokuvan ja sitten pelaatte kumpaakin tai katsotte molemmat elokuvat. Yllätä kaveri jollakin odottamattomalla pelillä tai elokuvalla.
 3. Olkaa toistenne äänikirjoja. Lukekaa ääneen toisillenne kiinnostavaa romaania, novellia tai runokirjaa ja eläytykää lukijan rooleihin.
 4. Pitäkää piknik kotilattialla. Onko ulkona sateista tai liian kylmää piknikille? Järjestäkää mahtava piknikalue viltteineen ja tarvikkeineen vaikkapa olohuoneen lattialle ja valmistelkaa herkullinen piknikateria.
 5. Tehkää unelmakartat tavoitteistanne. Leikatkaa aikakauslehdistä kuvia ja sanoja, kirjoittakaa ja maalatkaa kartongeille, miltä haluaisitte elämänne vuoden kuluttua näyttävän. Taatusti inspiroivaa hyvän mielen puuhaa!

Mitä tehdä kaverin kanssa ulkona?

Ulkoilu yhdessä kavereiden kanssa on hauskaa ja terveellistä, ja luonnossa oleminen tutkitusti rentouttaa, rauhoittaa ja virkistää mieltä. Katsahda nämä vinkit, kun mietit, mitä tehdä kavereiden kanssa ulkona.

 1. Lähtekää eväsretkelle luontoon. Valitkaa luontokohde, jossa ette ole käyneet: luontopolku, laavu tai nuotiopaikka, saari tai puisto. Pakatkaa eväät mukaan ja viettäkää hauska päivä ulkoillen. Hauskana lisänä voitte järjestää pienen luontokuvakilpailun siitä, kumpi ottaa parhaimmat otokset retkestä.
 2. Lähtekää uimahalliin tai uimarannalle. Laittakaa reppuun uimapuvut ja lähtekää uimaan. Kesällä voitte ottaa haasteeksi käydä mahdollisimman monella eri uimarannalla ja samalla tutustutte lähiseutuunne paremmin.
 3. Hypätkää polkupyörän selkään. Lähtekää pyöräretkelle yhdessä. Voitte etsiä kartasta sopivan käyntikohteen, esimerkiksi kahvilan tai luontonähtävyyden, ja pyöräillä sinne. Tai miksette yhdistäisi pyöräretkeä piknikiin ja pakkaisi mukaan maukkaat piknikeväät ja -huovan.
 4. Pelatkaa pihapelejä. Kerätkää suurempi kaveriporukka ja pistäkää pystyyn pihapelit omalla pihalla, puistossa tai hiekkakentällä. Voitte pelata palikkapeliä, krokettia tai heittää tikkaa. Tikanheitto onnistuu myös kahden kesken mainiosti. Tai jos teiltä löytyy jalkapallo, ottakaa matsi tai harjoitelkaa maalintekotaitoa ja kuljetusta.
 5. Kokeilkaa talvilajia luonnossa. Lähtekää yhdessä lumikenkäilemään, luistelemaan tai vaikkapa laskemaan pulkalla mäkeä. Lämmin juoma termarissa kruunaa talvisen ulkoiluhetken.

Lisää liikunnallisia vinkkejä yhteiseksi puuhaksi

Yhdessä liikkuminen on hauskempaa ja samalla myös kynnys aloittamiseen madaltuu. Hyödynnä erilaisia liikunnallisia vinkkejämme, kun pohdit, mitä tehdä kavereiden kanssa.

 1. Ohjatkaa treeni toisillenne. Lihaskuntoharjoitteet tulee varmasti tehtyä, kun ohjaatte toinen toisillenne sopivan treenin. Kyykyt ja punnerrukset sujuvat tehokkaammin ja helpommin, kun kaveri kannustaa vieressä. Tai onko joku kavereista erinomainen juoksija? Hän voi pitää juoksukoulun vaikka koko kaveriporukalle. Hyödyntäkää vahvuuksianne!
 2. Joogatkaa tai venytelkää yhdessä. Katsokaa netistä video ja pitäkää yhteinen kehonhuoltohetki. Jos sää sallii, voitte lähteä myös ulos.
 3. Kokeilkaa uutta urheilulajia. Mitä liikuntaa ette ole kumpikaan kokeilleet? Ilmoittautukaa tanssitunnille tai käykää tutustumassa kamppailulajeihin. Koska teillä on tukena toisenne, kannattaa uskaltaa rohkeasti mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Lopputuloksena voi parhaimmillaan olla se, että molemmat löytävät uuden hauskan harrastuksen.
 4. Järjestäkää kesä- tai talviolympialaiset kotona, mökillä, puistossa tai urheilukentällä. Valitkaa mieleisenne lajit viisi- tai seitsenotteluun ja kisatkaa, kuka suoriutuu parhaiten mistäkin. Hauskoja hetkiä on varmasti luvassa, ja samalla saatte roppakaupalla liikuntaa.
 5. Suunnitelkaa yllätysharjoitus toisillenne. Päättäkää, kuka keksii ensimmäiseksi liikuntakerraksi sisällön, kuka toiseksi jne. Liikuntaan tulee vaihtelua ja yllättyvyyttä, kun jokainen suunnittelee vuorollaan aktiviteetin ja harjoituksen, eikä kerro etukäteen muille muuta kuin sen, millä varusteilla heidän tulee varautua.

Nyt olet saanut paljon vinkkejä, mitä tehdä kavereiden kanssa. Pitäkää yhdessä hauskaa!