Näin valitset oikean vaatekoon

Huomioi vaatetta valitessasi vaatekoko ja vartalon mitat. Mittaa tarpeen mukaan rinnan ympärysmitta, vyötärön ympärysmitta, lantion ympärysmitta sekä jalan sisäpituus ja olan/hihan pituus. Löydä sopivat naisten vaatekoot, kuin myös miesten ja lasten vaatekoot monipuolisesta urheiluvaatevalikoimastamme.

Vaatteiden mitoitukset vaihtelevat eri valmistajilla. Oikea kokonumero löytyy vertaamalla vartalosi mittoja valmistajan kokotaulukkoon. Kokotaulukoissa olevat mitat ovat kiinteitä vartalon mittoja senttimetreissä, eivät vaatteiden mittoja. Vaatteiden mitoituksissa on otettu huomioon liikkumaväljyys, joka vaihtelee mallin ja materiaalin mukaan.

Joskus koon valitseminen voi olla hankalaa esimerkiksi jos vartalon mitat osuvat kahden koon väliin. Oikean koon valitsemisessa auttavat tällöin myös henkilökohtaiset mieltymykset vaatteen väljyydestä. Jos pidät tiukemmista vaatteista, valitse pienempi koko. Jos viihdyt väljemmissä vaatteissa, valitse suurempi koko.

Tutustu laajaan vaatevalikoimaamme täältä: naisten vaatteet, miesten vaatteet tai lasten vaatteet.

Mittausohjeet

Mitat mitataan mittanauhalla suoraan vartalosta. Mittanauha pidetään vaakasuorassa. Valitse yläosat rinnanympäryksen mukaan ja alaosat lantion sekä vyötärön ympäryksen mukaan.

A. Rinnan ympärys
Vaakasuora ympärysmitta rinnan korkeimmalta kohdalta.

B. Vyötärön ympärys
Vaakasuora ympärysmitta vyötärön ympäriltä.

C. Lantion ympärys
Vaakasuora ympärysmitta lantion leveimmältä kohdalta.

D. Jalan sisäpituus
Jalan sisäpituus haarasta.

E. Olan + hihan pituus
Etäisyys kaulan juuresta ranteeseen.

G. Sivun pituus vyötäröltä