Sivun kuvat ovat viitteellisiä

Moderni hybridisähköpyörä – kätevä sähköpyörä maantieajoon

Moderni hybridisähköpyörä – kätevä sähköpyörä maantieajoon

Sähköpyörien kasvavalle suosiolle ei tunnu näkyvän loppua. Eikä ihme, sillä nykyaikaisiin pyöräilyn tarpeisiin ja vaatimuksiin tehokkaasti vastaava sähköpyörä tarjoaa käyttäjälleen lukuisia etuja. Ensinnäkin sähköpyörän tarjoamat terveyshyödyt ovat huomattavat. Toisin kuin monesti luullaan, sähköpyöräily kuluttaa sekin kaloreita ja tarjoaa tehokasta liikuntaa, sillä sähköpyörällä poljetaan itse ja moottorin tehtävänä on vain tarjota sähköavusteisuutta polkemiseen. Toisekseen auton vaihtaminen sähköpyörään on varsinainen ympäristöteko.

Sähköpyörien suosion kasvettua uusiin mittoihin on markkinoille viime vuosina saapunut lukuisia erilaisia sähköpyörätyyppejä. Sähköpyörien joukosta voi tänä päivänä kätevästi valita esimerkiksi vaihtelevat maastot taittavan maastosähköpyörän tai kaupunkiajoon sopivan citysähköpyörän. Kun suunnitteilla on hankkia sähköpyörä maantieajoon, jotkut valitsevat pelkille maanteille soveltuvan sähköpyörän, kun taas monille on tarpeen voida käyttää pyöräänsä muuallakin kuin maanteillä. Modernilla otteella maantie- ja maastopyörän yhdistävä hybridisähköpyörä on käyttäjäänsä parhain päin palveleva menopeli, jonka selässä voit sukkuloida maanteiltä maastoon ja päinvastoin.

Hybridisähköpyörä on monipuolisempi valinta maantieajoon

Hybridisähköpyörä yhdistää näppärästi sekä maantiepyörän että maastopyörän parhaimpia ominaisuuksia. Näin ollen sähköavusteinen hybridipyörä on loistava valinta niille, jotka haluavat pystyä taittamaan sähköpyörällään niin maanteitä kuin pitkiä retkireittejä vaihtelevine maasto-osuuksineen. Kaiken lisäksi hybridisähköpyörä on toimiva valinta myös työmatkapyöräilyyn –  nokkelan mukautuvuutensa ansiosta se vie sinut haluamiisi määränpäihin varmasti ja tehokkaasti.

Hybridisähköpyörän sähköinen avustusjärjestelmä tehostaa mainiosti oman polkemisesi tehoa. Sähköavustuksen ansiosta pystyt sekä ajamaan matkoja nopeammin, nousemaan ylämäkiä vaivatta ilman hikeentymistä, polkemaan entistä pidempiä matkoja että välttymään vastatuulen ajoon tuomalta vastukselta. Ja koska hybridissä on maasto- ja maantiepyörän ominaisuuksia, voit huoletta muuttaa reittisuunnitelmaasi lennosta matkaten pyöräsi selässä vaihtelevilla ajoreiteillä. Kun etsinnässä on mahdollisimman monipuolisesti palveleva sähköpyörä maantieajoon, on hybridisähköpyörä vastaus rukouksiisi.

Hybridisähköpyörän tarjoamat lyömättömät edut

Hybridisähköpyörä on oiva menopeli maantieajossa, sillä sen sähkömoottori tarjoaa avusteisuutta poljinten pyörittämiseen aina, kun tunnet sen olevan tarpeen. Maantiepyöräilyssä tämä tarkoittaa usein pitkiä reittejä, joiden loppupuolella voimat pääsevät monesti hiipumaan. Määrität kuitenkin aina itse, missä ja milloin haluat sähköavusteisuutta hyödyntää. Hybridisähköpyörän moottorin tehtävänä on tehostaa oman poljennan tehoa ja antaa samalla mahdollisimman luonnolliselta tuntuva ajokokemus. Avusteisuutta hyödyntäessäsi voit keskittyä kevyempään ajoon ja raikkaasta ulkoilmasta nauttimiseen.

Maastossa pyöräillessäsi hybridisähköpyörän tehtävänä on tarjota sinulle sekä tinkimätön mukavuus satulassa epätasaisilla maasto-osuuksilla että myös sähköavusteisuus esimerkiksi mahdottomilta tuntuvissa ylämäissä tai haastavilla ajoalustoilla. Maastossa polkiessa jalat ovat usein maitohapoilla jo muutaman tiukan paikan jälkeen, mutta sähköavusteisuuden ansiosta selvität haasteet vaivatta ja jaksat helpommin perille määränpäähän – tai vaikka suunniteltua pidemmälle.

Riippumatta siitä, kulkeeko sähköpyörä maantie- tai maastoreiteillä, hybridisähköpyörä mahdollistaa myös nopeamman ajon sen käyttöympäristöstä riippumatta. Kun määrität itse kulloinkin käyttämäsi ajonopeuden, pääset suunnittelemaan ajoaikataulujasi joustavasti. Jos huomaat matkan taittuneen suunniteltua nopeammin eikä kiirettä määränpäähän vielä ole, voit vaikkapa halutessasi valita pidemmän maisemareitin ja kerätä kätevästi pyöräilykilometrejä plakkariin.

Hybridisähköpyörän valinnassa huomioitavia seikkoja

Kun olet päätynyt siihen, että valintasi on hybridisähköpyörä maantie- ja maastoajoon, pyörämallin valinnassa kannattaa huomioida pari seikkaa. Hybridisähköpyöriä on ensinnäkin saatavilla sekä etu- tai takarenkaaseen asennettavilla napamoottoreilla että rungon alaosaan asennettavilla keskimoottoreilla. Molemmissa moottorityypeissä sähköavusteisuuden voi asettaa eri tehotasoille, mutta erona on se, että napamoottori toimii renkaan pyörimistä lisäten ja keskimoottori avustaa polkemista. Napamoottorit ovat yleensä hiljaisempia ja hinnaltaan edullisempia, kun taas hieman hintavammissa keskimoottoreissa on tehokkaampi vääntö ja kehittyneempi avustuksensäätely. On puhdas makukysymys, millaisia ominaisuuksia haluat sähköpyöräsi moottorilta.

Toinen huomionarvoinen seikka on akun kantama, jolla tarkoitetaan sähköpyörällä ajettavaa matkaa yhdellä akun latauksella. Mitä suuremmalla kantamalla hybridisähköpyörä on varustettu, sitä harvemmin sen akkua on tarpeen ladata. Kantamaan vaikuttavat sekä akun kapasiteetti että ajonopeus, kuljettajan paino, polkemisteho, käytettävä sähköavusteisuuden taso ja sääolosuhteet. Pienemmällä kantamalla varustettu pyörä riittää lyhyempiä ajomatkoja suosivalle. Jos kuitenkin aiot viihtyä hybridisi selässä tuntikausia kerrallaan lataamatta akkua välillä, varmista, että valitsemassasi hybridimallissa on ajoosi riittävä akun kantama.

Täydennä sähköhybridisi pyörätarvikkeilla

Sinulle sopivimman hybridisähköpyörän löydyttyä on hyvä käydä läpi, millaisia pyörätarvikkeita tarvitset tehdäksesi uudesta menopelistäsi mahdollisimman toimivan. Samalla on hyvä päivittää myös pyöräilyvaatetus uuteen uskoon. Mukavissa ja teknisiltä ominaisuuksiltaan toimivissa pyöräilyvaatteissa ajokokemukset tuntuvat miellyttävämmiltä riippumatta siitä, kulkeeko reittisi maantiellä, maastossa tai kaupungin kaduilla.