Sivun kuvat ovat viitteellisiä

Näin valitset koripallon

Näin valitset koripallon

Koripallossa on tarkoitus saada pisteitä heittämällä koripallo kentän päädyissä olevaan koripallokoriin. Samalla myös puolustaa omaa koria vastustajilta ja samalla olla tekemättä itse virheitä. Koripallo on tavallaan kontaktilaji, mutta taklaukset eivät ole sallittuja.

Koripallon käsittely ja pelitaktiikka

Koripalloa käsitellään käsin eri tavoin, kuten syöttämällä, heittämällä, lyömällä, vierittämällä tai pomputtamalla. Pelissä ei saa juosta pallo käsissä, tahallaan pelata jaloilla tai lyödä nyrkillä. Koripallon käsittely on tärkeää, olipa pelipaikkasi mikä tahansa. Takamies tuo koripalloa ylös hyökkäyksessä ja takamies johtaa peliä. Pisin mies on yleensä sentteri, joka pyrkii tekemään levypallot ja torjumaan vastustajan heitot korin alla. Tyypilliset puolustustaktiikat koripallossa on paikkapuolustus tai miesvartiointi. Puolustavan joukkueen pelaajat vartioivat omaa aluettaan ja sille tulevia hyökkääjäpelaajia tai kukin pelaaja yrittävät estää jokainen yhtä hyökkääjäpelaajaa, jotta vastustaja ei voisi kuljettaa, syöttää tai heittää koripalloa oman joukkueensa pelaajalle.  

Budget Sportista löydät valikoimastamme koripallot helposti, edullisesti ja nopeasti! Koripalloja on Wilsonilta, niin kovaan peliin kuin harrastelijallekin sekä sisä- että ulkokäyttöön. Tutustu myös urheiluvaatevalikoimaan löytääksesi juuri itsellesi sopivat koripallovaatteet. Valikoimassamme on myös donkkauskorit, mikä auttavat harjoittelemaan heittotyyliäsi kuin huomaamatta arkesi lomassa. Osta koripallot ja muut tarvikkeet kätevästi verkkokaupastamme tai tarkista haluamasi tuotteen myymäläsaatavuus. Myymälöiden henkilökuntamme auttaa tarvittaessa.

  • Naiset, miehet ja juniorit pelaavat erikokoisilla palloilla.
  • Sisäpeleihin soveltuu nahkainen tai keinonahkainen pallo.
  • Ulkopeleihin paras valinta on kumipintainen pallo, joka kestää hyvin vettä sekä kosteutta.
  • Koripallon hintaan vaikuttaa siinä käytetyt materiaalit. Nahkainen pallo on tuntumaltaan ja kestävyydeltään parempi, mutta myös kalliimpi.

Koripallon koko-opas

Naiset, miehet ja juniorit pelaavat erikokoisilla palloilla.
KokoTuumakokoKenelle?
730"Miesten sekä A- ja B-poikien sarjat
628,5"Naisten, A- ja B-tyttöjen sekä kaikki C-nuorten sarjat
527"Mini- ja mikrosarjat (6-11v.)
3-Lasten leikit ja pelit