Näin valitset sup-laudan

SUP-lautailu tulee sanoista Stand Up Paddling. SUP-lautailussa melotaan seisten SUP-laudan päällä, mikä on peräisin surffaksesta. SUP-lautailu kehittää aerobista kuntoa, lihaskestävyyttä sekä tasapainoa. SUP-lautailu on helppo oppia ja se sopii leppoisaan ajanviettoon tai urheilutreeneihin.

SUP-lautailu sopii kaikille, jos pidät vesillä liikkumisesta, ikään ja kuntoon katsomatta. Opit helposti SUP-lautailemaan, jos osaat ajaa polkupyörällä. SUP-laudalla voi meloa järvessä, meressä tai joessa omien taitojesi mukaan. SUP-lautaa voi käyttää myös joogaamiseen ja erilaisten voimistelu- ja lihaskuntoharjoitusten tekemiseen sekä temppuiluun. Vesi tekee oman haasteensa tasapainoa vaativiin liikkeisiin ja keskivartalo joutuu erityisesti töihin.

Voit tutustua SUP-lautavalikoimaan valikoimaan ja ostaa täältä. Myymäläsaatavuus kertoo sinua lähimmän Budget Sportin valikoiman. Tutustu myös uima-asujen, ja neopreenikenkien valikoimaamme. Myymälöidemme henkilökunta auttaa sinua tarvittaessa.

Varusteita SUP-lautailuun

  • Kellunta / pelastusliivit ovat suositeltu varuste aina vesillä liikuttaessa.
  • Helteisellä kelillä uikkarit toimivat hyvin ja laudalla kannattaa olla paljain varpain.
  • Viileämmällä säällä kannattaa pukeutua märkäpukuun ja neopreeni uimakenkiin, tai ainakin tuulenpitävään takkiin ja housuihin. 

Kova vai ilmatäytteinen SUP-lauta?

Valinta kovan ja ilmatäytteisen SUP-laudan välillä tapahtuu hinnan ja säilytysmahdollisuuksien kustannuksella. Kovarunkoiset SUP-laudat ovat aina heti käyttövalmiita. Ne kulkevat kovemmassa tuulessa ja aallokossa hieman paremmin. Jos aioit SUP-lautailla yhdessä paikassa ja vaadit laudaltasi enemmän, kova SUP-lauta on hyvä valinta.

Budget Sportissa valikoiman SUP-laudat ovat kaikki ilmatäytteisiä, sillä ne ovat edullisempia, helpommin kuljetettavampia ja säilytettävämpiä. Ne kestävät käyttöä siinä missä kovatkin SUP -laudat. Valikoimamme SUP-laudoissamme on dropstitch-ydin, mikä tekee laudasta vakaan. Kaikki valikoimamme SUP-laudat mahtuvat kätevästi kantoreppuun. Samaan reppuun mahtuu myös kaikki muut välineet. Kuljetat repun rannalle ja SUP-lauta on käyttövalmiina hetkessä!

SUP-laudan leveys ja kantavuus

SUP-laudan valinta SUP-lautaa ostaessa kannatta miettiä millaiseen käyttöön se tulee ja kuka sitä käyttää. Haluatko kovaa vauhtia vai vakautta? Leveys tuo lautaan vakautta. Mitä leveämpi lauta, sitä vakaampi se on. Silloin se sopii hyvin aloittelijalle tai vähän huonommalla tasapainolla varustetulle henkilölle. Leveämmän laudan päällä on myös parempi tehdä tasapainoliikkeitä tai vaikkapa joogata. Kapea ja pitkä lauta on kiikkerämpi, mutta se on taas nopeampi. Kannattaa varmistaa myös SUP-laudan kantavuus, ettei lauta taivu isomman painon alla.