Valintaopas

Näin peset tekniset urheiluvaatteet

Urheiluvaatteiden säännöllinen ja oikeanlainen pesu on tärkeää. Jos vedenpitävän ja hengittävän kalvovaatteen päästää liian likaiseksi, voi vedenpitävän kalvon pienet reiät tukkiutua, eikä kosteus pääse haihtumaan kankaan läpi. Suoraan iholla olevat hikiliikunnassa käytettävät treenivaatteet ovat usein synteettistä materiaalia, joihin haju pinttyy erityisen helposti, joten ne kannattaa pestä joka käytön jälkeen.

Tekniset vaatteet tulee pestä nestemäisellä pesuaineella, joka ei sisällä valkaisuaineita. Pesuaineen annostelussa kannattaa olla tarkkana, koska liika pesuaine voi kerääntyä kuituihin ja liian vähäisessä pesuaineenannostelussa lika tarttuu takaisin kuituun. Huuhteluainetta ei kannata käyttää teknisiin urheiluvaatemateriaaleihin, koska se tukkii tekstiilien hengittävyyden ja haurastuttaa elastaanin.

Tekniset vaatteet tulee pestä kyseiselle tuotteelle suositellun pesumerkinnän mukaan, jotta vaatteen ominaisuudet säilyvät ja tuotteen käyttöikä pitenee. Vaatteet pestään nurinpäin tarranauhat, vetoketjut ja nepparit suljettuina. Tekniset vaatteet suositellaan ripustettavaksi kuivumaan ilmavasti heti pesuohjelman päätyttyä.