Hiihtomonot

Naiset
Miehet
Lapset
Koko
Väri
Brändi
Alakategoria
Rajaa
Tarkenna hakua
Suosituimmat ensin Järjestä
37 tuotetta
Suosituimmat ensin Järjestä

Monot, hiihtomonot ja luistelumonot

Perinteistä maastossa tapahtuvaa murtomaahiihtoa kutsutaan yleisesti nimellä maastohiihto. Maastohiihtoa voi harrastaa tasamaalla valmiita latuja pitkin, mäkisellä metsäradalla tai vaikka itse omat latunsa umpilumeen luoden ja omia reittejään seuraten. Perinteisen suoraviivaisen hiihtotavan rinnalla vaihtoehtona on myös vapaampi ja nopeamman vauhdin antava luistelutyyli, jota käytetään kilpahiihdossa.

Kullekin hiihtäjälle ominainen ja luonteva hiihtotyyli onkin tärkeä ottaa huomioon suksia ja monoja eli hiihtokenkiä hankittaessa. Perinteiseen hiihtotyyliin suunnitelluissa monoissa on matalampi varsi, kun taas luistelumonojen korkeampi ja jykevämpi varsi tarjoaa nilkalle erityistä tyylin vaatimaa tukea.

Monojen koko tulee valita niin, että ne lumpsahtavat napakasti jalkaasi, mutta eivät purista. Monoihin on hyvä mahtua kuitenkin sisään hieman paksumpi sukka, jotta jalkasi pysyvät lämpimänä pakkasessa. Lastenkaan monoihin ei kannata jättää turhaa kasvuvaraa, sillä liian väljissä monoissa käytettävyys ja käyttömukavuus kärsii.

Monoja Budget Sportin sivuilla valitessasi, otathan huomioon monojen yhteensopivuuden suksiesi siteiden kanssa? Eri monovalmistajat käyttävät eri sidemalleja. Suksisiteiden standardeja ovat SNS- ja NNN-siteet, sekä uusimpana tulokkaana myös NNN-yhteensopiva Prolink-side.

Budget Sportista löydät laajan valikoiman erilaisia hiihtokenkiä, luistelumonoja ja perinteisiä monoja tunnetuilta merkeiltä kuten Fischer, Salomon ja Rossignol. Tutustu Budget Sportin laajaan valikoimaan miesten, naisten ja lasten monoja ja löydä täydelliset monot itsellesi ja vaikka koko perheelle edulliseen hintaan.